EEN KILO KAAS GRATIS, MET TIEN GRAM TEGELIJK

Soms praten de neven wel eens met iemand die lekker intens bezig is met mini-besparingen, die in de loop van bijvoorbeeld een jaar ongelofelijk veel opleveren. Laatst nog: iemand die consequent een blokje kaas neemt van het proefschoteltje bij de kaasafdeling van de supermarkt. Niet alle supermarkten bieden die (meer) aan, maar een aantal winkels wil jou graag een stukje van de aanbieding van de week laten proeven.

dora-proeven

De bespaarder heeft een vergelijkbaar blokje kaas thuis op de weegschaal gelegd, en constateerde dat het gemiddelde gewicht ongeveer tien gram is. Gemiddeld slaagt hij erin om twee maal in de week zo’n blokje kaas van tien gram te proberen, samen dus twintig gram in de week. Maar twintig gram in de week maal (ruwweg) vijftig weken is ongeveer een kilo kaas per jaar: helemaal gratis!

Misschien vind je dit geen echt imposante rekensom. Wat is immers twintig gram in de week? Daar wordt je buikje niet rond van. Maar aan de andere kant: stel je een stuk kaas van een kilo voor, dat is best veel. Misschien toch een leuke gedachtesprong, zo aan het begin van een nieuwe week?

White Mouse in front of a white background

LEES MEER:   Om goed te kunnen besparen moet je ook een beetje kunnen rekenen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/je-moet-wel-een-beetje-kunnen-rekenen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...