EEN ODE AAN DE KOELKASTMAGNEET

Je kent ze wel: die magneten met grappige plastic buitenkanten, waarmee je boodschappenlijstjes aan de koelkastdeur kunt plakken. De magneten zijn niet alleen grappig, maar dienen wel degelijk een nut. Door ze goed te gebruiken, kun je geld besparen. Waarom?

Dora koelkastmagneten 2

  • Als je aan je aan de laatste koffie in het voorraadblik begonnen bent, maak dan meteen een briefje met ‘koffie’ en plak het op de koelkast. Wacht daar niet mee, maar doe het meteen, anders vergeet je het weer. Als je het vergeet, dan vergeet je tijdig een nieuw pak koffie te kopen. Daardoor ontdek je te laat dat je koffie echt op is, en moet je snel naar de meest dichtstbijzijnde supermarkt om het te kopen. Dat hoeft niet direct de meest goedkope supermarkt te zijn. Als je vroegtijdig een briefje op de koelkastdeur plakt, dan heb je nog geruime tijd om de koffie bij de goedkoopste supermarkt te kopen. Tel uit je winst.
  • Als je de bijna verbruikte artikelen tijdig onder de koelkastmagneten klemt, goed zichtbaar op het moment dat je je boodschappenlijstje maakt, kun je ze niet vergeten. Je lijst is altijd compleet. Je vergeet niets, en hebt altijd ingrediënten in huis om bijvoorbeeld een gezonde maar goedkope maaltijd te bereiden. Daardoor hoef je niet opeens de pizzaboer te laten opdraven, omdat je het één of ander toch niet in huis blijkt te hebben, en dus geen eten kunt maken. Tel uit je winst.
  • Briefjes onder de koelkastmagneten hoeven niet alleen over voedingsmiddelen te gaan. Als je het idee hebt dat je printerpapier langzamerhand opraakt, maak dan een briefje. Misschien hangt het weken lang aan de koelkastdeur, maar er komt een moment dat je eraan denkt dat je die dag toevallig net in de buurt bent van de winkel waar ze goedkoop maar goed printerpapier verkopen. Ook hier: geen overhaaste aankoop, maar de gelegenheid om je spullen gericht bij de meest goedkope winkel te kopen. Tel uit je winst.
  • En als je zelf niet in de buurt van zo’n winkel bent, kan een familielid er misschien aan denken? Omdat het aan te schaffen product met koeienletters op een briefje op de koelkastdeur geplakt zit, wordt het een zaak van het hele gezin. Misschien kom jij zelf niet in de buurt van die goedkope winkel, maar jouw zoon wel? Tel uit je winst.

Dora boodschappenlijst

Ze staan natuurlijk leuk, die koelkastmagneten. Wie op een rommelmarkt zijn ogen openhoudt, kan ze vaak voor een paar duppies aanschaffen. Maar ze zijn ook nuttig, want ze zijn het voorportaal van een verstandig boodschappenlijstje, en de mogelijkheid om op je gemak de meest goedkope aanbieding te pakken. Dat is ook goed voor je gemoedsrust. Tel uit je winst.

LEES MEER:   Op deze manier wordt het ook gemakkelijker om de boodschappen van tevoren uit te rekenen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/reken-de-boodschappen-van-tevoren-uit/

 

Dit vind je misschien ook leuk...