EEN PAPIEREN BRIEF IS VOOR EEUWIG

Natuurlijk gaat een bericht sturen via e-mail of whats app erg snel en handig. Toch blijven er ook momenten, waarop echte inktlijntjes op een echt stuk papier, verstuurd in een papieren enveloppe mét postzegel iets toevoegt.

Waarom kan het de voorkeur hebben om een brief met een pen op een stuk papier te schrijven? We lopen door een aantal argumenten:

  • Een mailtje is snel weggegooid, een papieren brief ligt meestal prominent op het bureau van de ontvanger.
  • Die ontvanger is altijd de juiste. Het zal weinig voorkomen dat iemand per ongeluk een papieren brief stuurt, die niet bedoeld is voor de ontvanger. Dat gaat bij mails soms dramatisch fout!
  • Door een brief te schrijven, laat je zien dat je belangrijk vindt wat je schrijft. Je neemt letterlijk de moeite, en laat daarmee zien dat jij het belangrijk vindt dat de ander jouw brief leest.
  • Schrijfletters hebben karakter, zelfs als je geen al te best handschrift hebt. Jij staat achter die brief, een mens van vlees en bloed en met een karakter, en geen robot.
  • Het schrijven van een brief is een oeroude menselijke activiteit, die je helpt om je gedachten te ordenen. Het is niet voor niets dat veel literaire schrijvers nog steeds de pen ter hand nemen, en pas achteraf het manuscript uittypen.
  • Over honderd jaar zijn al die mailtjes verdwenen, maar jouw papieren brief ligt vast nog wel ergens in een schoenendoos, als een kostbare getuige uit het verleden.

Zo zijn er nog wel wat redenen te bedenken om een brief te schrijven op een stuk papier. Het is niet goedkoper dan het sturen van een mail. Een postzegel wordt de laatste tijd een serieuze investering, met de snel stijgende posttarieven. Maar sommige momenten vragen om een mooie pen in een mooie hand, op een mooi velletje schrijfpapier.

Romantisch, hè? Oké, romantisch: nog een reden om met een pen te schrijven! Met een kroontjespen misschien? Of een ganzenveer?

LEES MEER:   Papieren boeken lezen kun je zelfs gratis:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/gratis-boeken-lezen/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Ik schrijf met een penvriendin “echte brieven”. Heerlijk, als er post is. Een kop thee en dan lezen.