EEN PIJNSTILLER VAN HET HUISMERK IS SPOTGOEDKOOP

Nu de dagen korter en kouder worden, en de tijd van verkoudheid en griepjes zich aankondigt, is het goed om ook met een loopneus en hoofdpijn op de kleintjes te letten. Als een beker melk met honing niet meer helpt, kunnen de medicijnen uit de huisapotheek vaak verlichting brengen. Met een tablet paracetamol of ibuprofen worden de klachten meestal zodanig minder, dat je rustig kunt slapen. En een goede nachtrust is in geval van griep en verkoudheid nog steeds de beste medicijn.

Dora paracetamol

Je kunt ervoor kiezen om bij drogist of apotheek een medicijn van een bekend merk te kopen. Bekende medicijnen zijn vertrouwd. Voor dat vertrouwde gevoel hebben we blijkbaar best wat geld over. Voor een doosje met twintig stuks paracetamol van een A-merk betalen klanten grif meer dan drie euro. Eigenlijk is dat veel meer dan nodig is.

Werkzaam

Bij de voordeeldrogisterij en in de supermarkt zijn huismerk paracetamoltabletten te koop, die per twintig stuks hooguit een halve euro kosten. Precies hetzelfde spul, net zo werkzaam, maar dan veel goedkoper. Hoe kan dat? Dure merkproducten worden vooral gekocht omdat iedereen ze kent. Dat komt omdat er heel veel reclame voor wordt gemaakt. Omdat we deze medicijnen telkens op de televisie zien, zijn ze ‘vertrouwd’. ‘Vertrouwd’ voelt dan al snel aan als ‘het beste’.

Goedkope huismerk medicijnen zijn net zo goed maar veel goedkoper, omdat ze geen merkreclame maken. Huismerk is anoniem, zonder bekende naam. Maar daarom niet minder werkzaam. Paracetamol is paracetamol. Als je euro’s wilt besparen op gangbare medicijnen voor huisgebruik, dan kun je beter voor huismerken kiezen.

dora-griep

Uiteraard moet je wel eerst de productomschrijving op het doosje en de bijsluiter lezen, eventueel vooraf op internet opzoeken, en/of de drogist om raad vragen. Ook paracetamol is een echt medicijn, waarmee je voorzichtig moet omspringen. Maar als je je aan de bijsluiter houdt en verstandig met het medicijn omgaat, dan scheelt het huismerk je op jaarbasis veel geld. Kijk voor huismerken en prijzen op internet.

LEES MEER:   Welbeschouwd gaan veel griepjes vanzelf over:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/griep-en-verkoudheid-gaan-vanzelf-over-gratis-dus/

 

Dit vind je misschien ook leuk...