EEN POSITIEF 2018!

Namens alle neven van tante Dora, en van onze tante zelf: een goed en voorspoedig nieuw jaar 2018 voor jou en de jouwen! Of moeten we misschien zeggen: een positief 2018? Want we laden wel een heleboel goede voornemens op onze schouders, maar vaak niet de positieve houding die ervoor nodig is om al die goede intenties ook te vervullen. Daarom willen we je een positief duwtje in de rug geven, zodat je al op gang bent, voordat het jaar goed en wel begonnen is. Daarom:

dora-op-de-top

  • Bekijk jezelf eens van je goede kanten. Misschien heb je geen cent te makken, en krijg je de kriebeltjes als er rekeningen op je deurmat ploffen. Maar er zijn mensen die jou belangrijk vinden, en die je daarom niet zouden willen missen. Je echtgenoot, je kinderen, je vrienden en je collega’s: als je er niet meer zou zijn, dan zouden ze erg droevig worden. Laat je omhoog voeren door hun aandacht en hun medeleven, als in een zacht windje naar de wolken. Jij bent onbetaalbaar, voor geen geld van de wereld, en dat mag je best weten.
  • Misschien moet je van de Voedselbank eten? Dat is niet leuk. Maar het is wel een troostend idee dat er mensen zijn die aan je denken, en die je met eten en andere spullen helpen om door deze moeilijke tijd te komen. Dat doen ze vrijwillig, zonder betaling, omdat ze het belangrijk vinden dat jij geholpen wordt. Laat je maar eens lekker helpen, daar is niks mis mee.
  • Het is nu donker en kil. Niets aan te doen: zo is het weer bij ons. Maar over een week of twee merk je al echt dat de dagen langer worden. En over vier maanden is het volop lente, compleet met de eerste bloemen en nestelende vogels. Daar ga je zeker van genieten, dat voel je nu al. En wees extra blij dat het uitbreken van de lente niets kost.
  • Je bent niet machteloos om iets te veranderen. Op 21 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraden. Daar mag je aan meedoen! Jij kunt invloed uitoefenen op de gang van zaken in jouw gemeente, in jouw stad of dorp, in jouw straat. Dat kan niet iedereen in deze wereld zeggen. Jij wel. Ga in maart dus maar eens lekker stemmen, lekker puh! Maak er een feestje van, met een lekkere bak koffie met slagroom na (of zoiets). Op die manier kan de dag al niet meer stuk.

dora positief 2

Zeker als je het momenteel een beetje moeilijk hebt, is het belangrijk om positief te blijven. Tel je zegeningen, ook de simpele. Als je goed gegeten hebt, en geslapen hebt in een warm bed in een warm huis, dan heb je al een boel dingen om blij over te zijn. Niemand krijgt jou eronder, omdat jij je er niet onder láát brengen. Denk positief. We wensen je een positief 2018!

LEES MEER:   En soms moet je het negatieve nieuws gewoon negeren:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/soms-moet-je-het-nieuws-gewoon-negeren/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Anoniem schreef:

    Wat een mooie, warmte gevende, positieve gedachten. Daar kan ik wel wat mee 🙂
    (ik vind het zo moeilijk om ze zelf te bedenken, dus dank daarvoor).