EEN REGELMATIGE BLIK OP DE BUIENRADAR HELPT JE GELD BESPAREN

Dit item werd gisteren geschreven, op een erg regenachtige vrijdagmiddag. Geen weer om de fiets te pakken en fietsend naar je werk te gaan. Regenjas aan, en met de auto, of met de bus of tram. De komende week blijft het weer wisselvallig, zeggen de experts. Een goede reden om de fiets permanent in de schuur te laten staan. Maar soms vallen er best grote gaten in het wolkendek, zodat je droog heen en weer kunt peddelen. Dat bespaart je geld.

dora-fietsen-in-de-regen

Kijk dus regelmatig op de buienradar, om te zien of het écht gaat regenen, of dat het er alleen maar een beetje dreigend uitziet. Wij gebruiken hier de term ‘buienradar’ met een kleine letter, omdat voor veel mensen deze weersite zo ingeburgerd is, dat de naam een soort eigennaam geworden is, zoals maggi of velpon. Maar er zijn meer weersites, zoals WeerOnline, de eigen site van het KNMI, en Weersvoorspelling, om er een aantal te noemen.

Informatie

Al die sites geven informatie over het weer op dit moment, en het weer in de komende uren. Dus ook over de uren waarin je van plan was om ergens naartoe te gaan, op de fiets, of met de bus. Je kunt, met behulp van deze sites, bijna op het halve uur nauwkeurig voorspellen of het droog blijft of gaat regenen. Daar kun je best op dichtvaren. Gebruik die droge perioden bewust. Je spaart er benzine of de kosten voor het openbaar vervoer mee uit. Als je een fiets hebt, en je kunt nog fietsen, gebruik ‘m dan. En dan niet ‘weer of geen weer’, maar als het fietsweer is.

Dora buienradar

Al smelt je niet van een paar drupjes regen, zal tante Dora zeggen. ‘Je bent niet van suikergoed’, voegde ze er meestal aan toe. Een regenpak of poncho kan ook helpen. Ook om te besparen, dus.

LEES OOK:   De fiets wint het wel vaker van de auto:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/de-fiets-wint-het-van-de-auto/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. VeggieMo schreef:

    Ik vind de app op de smartphone van mijn man heel handig want die is meestal betrouwbaar. Ik heb geen smartphone. Wel een ipad en kijk regelmatig op buienradar. Helaas is die lang niet zo betrouwbaar. Het gebeurt me te vaak dat er niks van klopt of dat ik bij de diverse opties verschillende verwachtingen krijg.
    Afgelopen week was er een dag waarbij deze site tot 9.35 regen voorspelde en daarna droog weer. De lucht was daarvoor wat onbetrouwbaar, maar het was droog. Rond 9.35 begon het te regenen (!) en het werd niet meer droog die dag.

  2. Els schreef:

    Ik ga nog steeds (heel ouderwets) elke dag uit van teletekst pagina 702 t/m 704. Met buienradar heb ik geen goede ervaringen. Als het dan gaat regenen trek ik op tijd mijn regenpak aan. In de trein ben ik vaak de enige die in een regenpak aan komt fietsen, maar op het werk (onderwijs) zijn de leeftijdgenoten op eenzelfde wijze uitgedost. (degelijke regenpakken) De leerlingen worden allemaal liever helemaal nat.