EET VORSTELIJK ALS EEN PRINSES, JUIST ALS JE ALLEEN AAN TAFEL ZIT

Gisteren hadden we het over het belang van een dagelijks bereide maaltijd. Het doet je goed, als je elke dag een beetje je best doet, in de keuken. Maar dan schiet je er natuurlijk niets mee op, als je dat lekkere etentje haastig aan het aanrecht naar binnen schrokt. Kom op! Ga er dan ook even goed voor zitten. Zelfs als je ‘maar’ in je eentje eet, kan een maaltijd een feest zijn. Hier een aantal suggesties om alleen eten tot iets bijzonders te maken:

dora-alleen-eten

  • Zorg dat je de tafel met enige zorg dekt. Het hoeft niet meteen een wit gesteven, damasten tafellaken te zijn. Een leuke placemat is al een hele winst. En het servetje mag ook van papier zijn. Geen stuk van de rol keukenpapier, nee: een echt servetje. Zorg ervoor dat je mes en vork schoon zijn, en je glas glimmend opgewreven.
  • Er zijn dingen die in een restaurant tot de standaard attributen van een goed gedekte tafel horen. Denk daarbij aan een klein vaasje met bloemen en één of meer brandende kaarsen. Misschien denk je: ach, bij mij thuis, dat ziet toch niemand? Jawel, JIJ ziet het! Probeer het maar eens, en zie hoe leuk zulke kleine dingen het alleen dineren maken.
  • Serveer je eten op mooie borden en in leuke schaaltjes. Bij goedkope warenhuizen en op rommelmarkten is leuk servies voor weinig geld te koop. Het is goedkoop, maar het maakt van jouw eettafel een onbetaalbaar plaatje. Een kristallen wijnglas drinkt anders dan een hergebruikt mosterdglas.
  • Doe eens even niets tijdens het eten. Kijk geen televisie, kijk niet voortdurend op je iPhone en lees geen krant. Ga zitten en doe maar één ding: lekker eten. Je mag natuurlijk wel een muziekje opzetten. Dat doen ze in een goed restaurant ook.

dora-wijnglas

Kortom: eten doe je ook met je ogen en met je oren. Ping!, doet het kristal, met op de achtergrond heel zacht wat ontspannen pianomuziek. Proost op jezelf en prijs je gelukkig, niet alleen omdat je voor jezelf zo’n prima maaltijd hebt bereid, maar ook omdat je er als een prins of prinses van zit te genieten. Voel de weldaad en voel je gelukkig! Eet smakelijk.

LEES MEER:   Een goed voorbeeld van een oogstrelend gerecht, dat nog oogstrelender wordt op een mooi bord: een carpaccio van rauwe ham. Lees het recept:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/carpaccio-van-rauwe-ham-met-zuinige-uitleg/

 

Dit vind je misschien ook leuk...