ELKE DAG EEN DAG VAN DE POSITIVITEIT

Vond je het gisteren ook niet bij vlagen een wat druilerige dag? Niet zo’n dag van happy, happy? Dan heb je toch wat gemist, want gisteren 1 november was het de officiële Dag van de Positiviteit! De Dag van de Positiviteit is één van de vele ‘dagen van’ die ons land en de hele wereld rijk is. Zulke ‘dagen’ zijn een oproep om op die dag iets te doen, ergens aandacht aan te besteden, of om juist iets niét te doen. Af en toe besteden wij van tante Dora wel eens aandacht aan zo’n dag, vandaag dus aan de Dag van de Positiviteit. Is dat nou belangrijk of zinvol?

dora-allerzielen

Deze week op maandag presenteerden we al het ‘Tante Dora Recept Tegen De Novemberblues’. November kan immers best een droevige maand zijn. Voordat je het weet denk je dat de hele wereld sneu is, en dat alles je tegenzit. Zeker als je 365 dagen per jaar moet goochelen met te weinig geld in je portemonnee. Dan is het wel eens goed om bij jezelf de dingen te bedenken die juist wel goed gaan. Wil jij je positief opladen? Snuif dan wat goeie wil op, bijvoorbeeld op de website van de Dag van de Positiviteit: http://www.dagvandepositiviteit.nl/

Allerzielen

Vandaag 2 november is het Allerzielen, een christelijk religieus feest, waarop de levenden de doden eren en voor hen bidden. Het is aan de ene kant een treurig feest, want het gaat over onze geliefde doden. Aan de andere kant is het ook een positief feest, want de doden zijn weer even bij ons, en wij bij hen, bij hun leven, en bij wat ze voor ons betekend hebben en nog steeds betekenen. Misschien is Allerzielen wel het feest dat het beste het dubbele van positief en negatief laat zien: we treuren over de doden, maar we zijn ook blij en dankbaar dat we ze gekend hebben.

Die dubbele bodem zit in vrijwel alles wat we meemaken in ons leven. Een periode van armoede en maatschappelijke ontreddering is heel erg vervelend, maar je leert er ook een boel van. Bijvoorbeeld: wie je échte vrienden zijn, want zij keren zich niet van je af. Of: je staat versteld van jezelf, wat je allemaal kunt verstouwen, zonder je gevoel van eigenwaarde te verliezen. Of: je leert dat geluk niet echt afhankelijk is van de hoeveelheid geld die je op de bank hebt staan, maar van de mensen die jou steunen door dik en dun. Elke donderwolk heeft een gouden randje. Zo houd je vol, wat je misschien ooit dacht nooit te kunnen volhouden. Positiviteit is een wondermiddel.

dora positief 2

LEES MEER:   Elk nadeel heeft zijn voordeel:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/dit-jaar-niet-op-vakantie-elk-nadeel-heeft-zijn-voordeel/

 

Dit vind je misschien ook leuk...