EN DAARNA GAAN WE GEWOON SAMEN DOOR

De verleiding is groot om er vandaag niets over te zeggen: over de verkiezingen. Alles wat gezegd moest worden, is inmiddels wel gezegd. Het is nu aan de kiezers om hun stem uit te brengen. Waarna het de taak wordt van de politici, om een werkbare regering te vormen. Meer kun je er niet over zeggen, eigenlijk.

birlik beraberlik & zirve mutluluğu

Toen de neven in 2014 met Zuinig met tante Dora begonnen, waren de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer al twee jaar geleden. Wij van Dora hebben eigenlijk nog nooit zo’n belangrijke verkiezing meegemaakt. Daarom weten we niet helemaal wat we nou moeten doen. Er zo min mogelijk over schrijven lijkt een verstandige optie. Maar helemaal niets zeggen is ook een beetje raar, gezien de grote belangen die vandaag op het spel staan.

Geen verwijten

We hopen in ieder geval dat je vandaag echt gaat stemmen. Dan kun je jezelf in ieder geval geen verwijten maken. Misschien blijkt vanavond dat je niet op een ‘winnende’ partij hebt gestemd, en ben je teleurgesteld. Maar helemaal niet stemmen is nog erger. Er zijn landen, waar mensen geen vrije politieke keuze hebben, waar burgers die voor hun mening uitkomen kunnen worden vervolgd. Daar is een politieke keuze letterlijk levensgevaarlijk. Je stemrecht is niet alleen een recht, maar ook een zegen voor jou en het land waar je woont.

Wij hopen echt dat de felle discussies in de aanloop naar de verkiezingen plaatsmaken voor goed overleg en samenwerking in de Nederlandse politiek en samenleving. Dat we er met z’n allen uitkomen, en dat we oplossingen vinden voor de dingen die ons uit elkaar drijven. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het beter wordt. Dat voedselbanken en kledingbanken niet langer nodig zijn, bijvoorbeeld.

Dora liefdadigheid

Vandaag staat er ook een recept uit het kookschrift van tante Dora op onze site: een bijna Vlaamse slastoemp met Italiaanse pesto en Hollandse kaas. Een hutsekluts van ingrediënten van overal, maar wel heel harmonieus van smaak. Misschien moet je dit symbolische recept vanavond maar eens op het menu zetten. Of morgen, als je van alle emoties over de verkiezingsuitslag geen hap door je keel krijgt. We zien je morgen, the morning after. En dan gaan we gewoon door. Dat is altijd het beste. Maar wel gaan stemmen, hoor! Niet vergeten!

LEES MEER:   Wordt de spanning van de uitslagen je teveel? Relax! Volg simpelweg de door tante Dora warm aanbevolen ‘Methode Kat’:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/stress-gebruik-de-methode-kat-om-te-ontspannen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...