ER ZIJN NU GOEDKOOP LUXE WIJNEN EN ETENSWAAR TE KOOP

Bij het naderen van de feestmaand december raken de schappen van de supermarkten steeds beter gevuld met feest-eten en feestdrinken. Er zijn al bijzondere aanbiedingen voor bubbeltjeswijn, en binnenkort liggen wild, worsten, patés en bijzondere groenten en vruchten te pronken in de schappen. We willen je niet per se aanmoedigen om maar zoveel mogelijk dure hapjes aan te schaffen. Maar als je een lekkerbek bent en bovendien op de centjes moet passen, dan bieden de komende weken wel de gelegenheid om voor weinig geld luxe etenswaar in te slaan.

Veel van die luxe voedingsmiddelen zitten in blik, potten of flessen, die je met gemak maanden (of langer) kunt bewaren. Dat is fijn als je zelf af en toe iets bijzonders wilt koken. Of iets bijzonders wilt drinken. Als je wordt uitgenodigd door mensen om mee te komen eten, of als je vrienden hebt die een lekker flesje wel weten te waarderen, is een fles kwaliteitswijn een fijn meebrenggeschenk. Ook bijzondere etenswaar is een mooi binnenkomertje.

Wijntasjes

Koop die wijn, doe er zelf een mooi papiertje om, of recycle van die feestelijke, kartonnen wijntasjes. Of verpak dat rustieke bakje paté uit de aanbieding in een stuk afgedankte theedoek, compleet met strik. Zo kun je nog eens voor de dag komen, voor relatief weinig geld.

LEES MEER:   Je kunt met wijn ook prima koken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/kip-in-witte-wijn-met-olijf-citroen-en-courgette/

 

Dit vind je misschien ook leuk...