ETEN DOE JE MET LIEFDE

Lijkt je de chocoladecake met bananencrème wat? Lekker, hè? Laatst had één van de neven een gesprek met een vriendin, bij wie het geld zeker niet op de rug groeit. Het gesprek ging onder andere over eten. Hoe zet je voor weinig geld toch een behoorlijk maal op tafel? En hoe kun je het beste genieten van zo’n betaalbare maar lekkere maaltijd?

Wie met een bord op schoot naar de televisie gaat kijken, heeft geen oog voor wat er op z’n bord ligt. Het kan wel gebakken karton zijn! ‘Nee’, zei deze mevrouw. ‘Ik en mijn man maken er altijd iets bijzonders van. We dekken altijd de tafel, en we steken er altijd een kaarsje bij aan. Zo hebben we maximaal aandacht voor elkaar en voor het eten. Met liefde. Je moet eten met liefde’, zei ze. ‘Dan smaakt het beter. En dan heb je meer eer van je werk in de keuken.’

dora-thuisbezorgen-eten

Eet met liefde, dek de tafel en steek er een gezellig kaarsje bij aan. Dan smaakt zelfs een boterham met jonge kaas nog als een godenmaal. Die boodschap wil tante Dora graag doorgeven, in deze tijden die zo om aandacht en liefde vragen.

LEES MEER:   Leuke schaaltjes en bakjes kunnen ook helpen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/spaar-leuke-schaaltjes-bakjes-en-mandjes/

Dit vind je misschien ook leuk...