FEESTKLEDING? HET FEEST ZIT VAN BINNEN!

Kort geleden alweer de eerste folders met feestkleding gespot! Glitterpanty’s en glitterblouses, smokinghemden met bijpassende vlinderstrikjes (ook in jongensmaten), kerstjurken en topjes van glimstof, tevens in maatje volslank. Je kunt je er helemaal feestelijk in voelen, met Kerst en Oud en Nieuw. In je blingbling-pak in de tuin naar het vuurwerk kijken, champagneglas in de hand. Dat is pas feest!

dora-feestjurk

Het speciale Tante Dora Kerst En Oud En Nieuw Team (TDKEOENT) weet het niet zo zeker. Wat heet hier: feestelijk? De meeste feestkleding is van polyester en door oververmoeide werkers in China liefdeloos in elkaar geflanst. Je draagt het zelden een tweede keer, ook omdat het na één wasbeurt als een hobbezak om je heen gaat hangen. Het spul zit niet lekker, zodat jij ook niet lekker zit. Het kriebelt, plakt en de glittertjes geven af. Feest?

Binnen in je

Volgens tante Dora zit het feest binnen in je. Als je jezelf niet feestelijk voelt, dan wordt het geen feest, hoezeer je je ook inpakt in polyester glitter en glans. Ga dus eerst bij jezelf te rade, of je je wel feestelijk voelt. Misschien mis je iemand, die er vorig jaar wel bij was. Misschien heb je zoveel zorgen, dat de feeststemming eenvoudigweg niet bij je opkomt. Maak eerst ruimte voor feest in jezelf. Misschien kun je iemand uitnodigen die de ontbrekende persoon kan vervangen? Misschien ontdek je dat je, ondanks je zorgen, het afgelopen jaar ook veel moois hebt meegemaakt. Mooie dingen die je blij maken en toch nog in feeststemming brengen.

Wie in zijn binnenste gemoed ruimte maakt voor een feeststemming, heeft geen glitter nodig. Feest kun je ook in een spijkerbroek en een oude trui vieren. Als je mede feestvierders maar lief, leuk en gezellig zijn. De vertrouwdheid en de intimiteit, die bepalen de stemming. Al vindt tante Dora het wel fijn als de kleinkinderen hun haren gekamd en hun handen gewassen hebben, voordat ze aan de eettafel gaan zitten.

vuurwerk

Koop geen speciale december feestkleding, en houd het geld maar in je zak. Voor écht leuke dingen.

LEES MEER:   Misschien kun je de feestkleding in januari bij het kringloopcentrum kopen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/hoe-kom-ik-aan-goedkope-kleding/

 

Dit vind je misschien ook leuk...