FIT VOOR WEINIG OF GEEN GELD

Sporten en bewegen zijn goed voor ieder mens, rijk en arm. Mensen met een goed gevulde portemonnee hebben het echter gemakkelijker dan stadgenoten die van een minimumpje moeten rondkomen. Wie weinig geld heeft, maakt het meeste geld op aan vaste lasten en aan voedsel. Van het geld dat overblijft, worden schulden afbetaald en worden er schoenen voor de kinderen van gekocht. Voor sportscholen of lidmaatschappen van sportclubs blijft niets over.

Dora sport voor kids

Juist omdat voldoende lichaamsbeweging zo belangrijk is, doen we vandaag een aantal suggesties om toch (flink) te bewegen, zonder dat het handen vol geld kost. Hier vijf methoden om te sporten op de pof:

  • Wandelen is gratis. Schoenen heb je, benen heb je, buiten is de ruimte: dan kun je wandelen! Een lekker stukje naar het winkelcentrum lopen is al wandelen. Als je wandelen echt als serieuze sport wilt bedrijven, dan staan er op internet voldoende schema’s om je prestaties geleidelijk en verantwoord op te bouwen. Speciale schoenen zijn niet onprettig, maar op een paar gewone stappers kan het ook.
  • Hardlopen kost een klein beetje meer geld dan wandelen, omdat je er speciaal schoeisel voor nodig hebt. Probeer niet lange afstanden te gaan joggen op gympjes. Dan krijg je geheid blessures. Investeer dus in speciale hardloopschoenen. Die zijn niet echt goedkoop, maar voor minder dan honderd euro heb je al een paar. Waar je vervolgens zeker anderhalf jaar intensief op kunt trainen. Schema’s van het internet downloaden of uit de bibliotheek lenen, een paar oude sportkleren aan, en hup!
  • Het wordt een beetje te koud, maar in het warmere seizoen kun je gratis zwemmen in recreatieplassen en in zee. Een oud badpak of een vergeten zwembroek is alle kleding die je nodig hebt. Sommige gemeenten hebben regelingen voor ouderen en minima, zodat ze tegen gereduceerde prijzen een abonnement op het zwembad kunnen nemen. Vraag er eens naar.
  • Kinderen móeten sporten. Gelukkig heeft een groot aantal gemeenten regelingen die minder draagkrachtige ouders financieel ondersteunen, bijvoorbeeld bij het betalen van lidmaatschappen van sportverenigingen en speciale sportkleding. Vraag ernaar. Het is zeker geen schande, en sport heeft het leven van veel arme kinderen ingrijpend veranderd. Dus waarom zou je jouw kind het sporten ontzeggen. Gewoon vragen.
  • Dit lijstje zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het televisieprogramma Nederland in beweging, dat elke dag even na negenen wordt uitgezonden, en dat bovendien dagelijks wordt herhaald. Zonder poespas en poeha de sportschool thuis, onder deskundige leiding en zonder dure abonnementen. Heel veel mensen doen het echt elke dag, en zijn er laaiend enthousiast over.

wandelen

Zelfs als je weinig geld hebt, kun je flink bewegen en sporten. Dat is goed voor je gezondheid. En dat is weer goed voor je portemonnee, want ziekzijn kost tegenwoordig veel geld, zoals je weet. Bovendien voel je je lekkerder, en dat kan in moeilijke situaties net het verschil maken. Win win.

LEES MEER:   Al wandelend kun je zelfs fruit plukken waarmee je zelf jam kunt maken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/leuk-eten-uit-je-tuin-of-de-natuur/ga-eens-buiten-wandelen-als-je-van-zelfgemaakte-jam-houdt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...