FOTOGRAFEER EN DEEL JOUW VOORDEEL

Soms zijn wij bij tante Dora best trots op onszelf. Dan hebben we een tip die simpelweg te mooi is om weer te vergeten. Een tip die je gewoon nog een keer moet herhalen. Zoals deze.

Als je wat vaker in hippe eettentjes eet, dan ben je ze vast weleens tegengekomen: hippe lieden die met hun smartphone foto’s maken van wat ze zojuist op hun bord hebben gekregen. En die de foodselfie vervolgens delen met hun vrienden. Facebook en Instagram lopen langzamerhand vol met foto’s van bijzondere hapjes, waarmee ze jou jaloers willen maken. ‘Wij zitten hier culinair te smikkelen, en jij zit thuis aan de diepvriespizza, lekker puh!’ Vooral hipsters delen graag gefotografeerde hapjes, zeker als er moeilijke dingen in zitten, zoals quinoia of linksdraaiende Peruaanse veenbessen. De eter neemt zijn hoofd meteen mee met de foodselfie, zodat je zijn interessante baard ook kunt zien.

Dat kunnen zuinige mensen niet op zich laten zitten. Wij bespaarders moeten onze eigen selfies gaan maken. Bespaarselfies dus! Als je in een winkel een te gekke en voordelige aanbieding ziet: maak er een selfie van en deel die met je vriendennetwerk. Als je ergens nog een late partij goedkope aardbeien ziet liggen, of Hollandse pruimen die precies rijp zijn: deel dan ‘wie’ en ‘waar’.

Smile, maak een foto van jou en je aanbieding, en zet ‘m op het web. Maak iedereen jaloers, en zet ze op het goede spoor. Deel de mooie aanbiedingen, zodat ze viral gaan. Kijk, zo wordt het sociale netwerk echt sociaal: door te delen! Het leek ons een waardevolle gedachte, voor een enigszins kille maandag in september. Zo levert iedereen zijn bijdrage aan een zuiniger wereld.

LEES MEER: Ook vaak op de foto: superfoods!

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/superfoods-of-een-appel-per-dag/

 

Dit vind je misschien ook leuk...