GEEN MEUBELBOULEVARD, MAAR EEN FRISSE NEUS

Binnenkort moeten we weer Hemelvaartsdag en Pinksteren zien door te komen. Zelfs als de zon volop schijnt, zijn dit twee druilerige dagen, al was het maar omdat veel mensen zich verplichten om naar de meubelboulevard of de keukenspecialist te gaan. Waarom? Omdat ze verlangen naar een nieuw bankstel of een nieuwe aanrecht? Niet echt. Meer omdat dat nu eenmaal is wat je doet, op lange vrije dagen: kijken naar dingen die je niet nodig hebt, maar waar je misschien ooit behoefte aan denkt te hebben, en dan weet je maar vast waar je wezen moet. Lekker saai.

Als jij meubeltjes wilt gaan kijken, dan moet je dat vooral doen. Maar mogen we je een aantal alternatieven aan de hand doen? Hier komen drie dingen die je óók in het Pinksterweekeinde kunt doen. Misschien wordt het tijd voor wat anders?

• Trek desnoods je laarzen aan, doe je regencape om en neem een paraplu mee, en ga buiten wandelen! Er is vast wel een park of een natuurgebiedje bij jou in de buurt, waar je nog nooit bent geweest. Daar moet je nu wezen, tussen de bloeiende struiken en de lentebloemen, zelfs op een druilerige dag. Neem je camera mee, zet jouw mooie natuurfoto’s op internet, en maak iedereen jaloers met jouw welbestede vrije dag.

• Ga niet naar de meubelboulevard, maar naar het tuincentrum. Koop niets, maar kijk en doe inspiratie op. Ga naar niet naar het tuincentrum om iets te kopen, want koopdwang bederft het kijken en genieten. Gewoon heel veel plezier beleven aan de ontspruitende natuur, met je handjes op de rug. Maak ook maar foto’s van al dat moois.

• Pak de bus en ga naar een wijk in je stad waar je nog nooit, of heel lang niet meer geweest bent. Iedereen die al jaren in een middelgrote of grote stad woont, denkt dat ‘ie het allemaal wel eens gezien heeft. Je zult je verbazen hoeveel onbekende plekjes jouw stad nog heeft. Er zijn Nederlanders die elk hoekje en gaatje van de Toscane kennen, maar die niets weten van de oude wijk aan de overkant van de rivier. Ga op expeditie, ook met je camera, als een ouderwetse ontdekkingsreiziger.

Enzovoort, enzovoort. In plaats van je weer suf te slenteren door zo’n meubelwinkel, en je arm te kopen aan spul, kun je nieuwe werelden ontdekken. Doe het straks op Hemelvaart en Pinksteren eens anders en ga erop uit. Zelfs als het een beetje druilerig weer is. En zelfs als het geen Hemelvaart en Pinksteren is!

LEES MEER: Zoek voor de verandering eens de waterkant op:

LEKKER (EN GOEDKOOP) RELAXEN AAN DE WATERKANT

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. "Hanneke" schreef:

    Aanvullingen: vaak heeft een stad of dorp een rondwandeling voor toeristen. Maak die eens in je eigen stad, of in een dorp of stad die je al denkt te kennen. En: met Pinksteren en Hemelvaart zijn er vaak rommelmarkten en andere “fairs”. Zoek van tevoren op, en ga er langs. Nog leuker, als je kunt: zoek er een op mooie fietsafstand, en maak er een heel dagje uit van.