GEWOON EVEN WACHTEN EN BESPAREN (TEL TOT TIEN)

Geduldige mensen zijn vaak de mensen die het meest besparen. Zij kopen niet meteen alles dat als rijpe vruchten voor hun neus hangt, maar wachten op een gunstiger moment. Ze tellen tot tien, en krijgen de dingen daardoor goedkoper. Hier zes voorbeelden van besparen door geduldig zijn:

Dora kledingmerkjes 1

  • Als seizoenspecialiteiten groenten en fruit voor het allereerst op de markt komen, dan zijn ze meestal duur. De eerste asperges, de eerste aardbeien en de eerste kersen zijn primeurs. Mensen die heftig smachten naar asperges, zijn gaarne bereid daar veel geld voor te betalen. Als jij asperges of kersen ook lekker vindt, maar weinig geld hebt, tel dan tot tien, en wacht een weekje of wat. Dan zijn ze soms nog maar een fractie van de oorspronkelijke prijs.
  • Kledingzaken zijn verwikkeld in een moordende concurrentie. De uitverkopen vliegen je het hele jaar om de oren, met soms belachelijk lage prijzen. Wacht geduldig op de sale van jouw favoriete winkel, en sla dan pas je slag. De mode verandert tegenwoordig niet zo snel, dat je met een in de herfst gekochte voorjaarsbroek voor gek loopt. Wacht op de sale!
  • De superdure, allernieuwste turbotelefoon van vandaag, waarvoor mensen al ’s nachts voor de winkel in de rij staan, is het normale gebruiksvoorwerp van een half jaar later, en dus de helft goedkoper. Wees dan maar een half jaartje minder hip met je telefoon van het vorige seizoen. Ook jij komt aan de beurt, maar dan voordeliger.
  • Als je op een veilingsite een mooi of bruikbaar ding ziet staan dat je graag wilt hebben, breng dan niet meteen een bod uit. Bij veilingen geldt: hoe minder mensen bieden, hoe lager de prijs blijft. Wacht, tot het bieden ophoudt. Is het uiteindelijke bedrag voor jou aanvaardbaar? Breng dan een iets hoger bod uit. Grote kans dat je dan beet hebt.
  • Heeft de supermarkt een weekaanbieding van een heel lekkere, maar niet echt goedkope kaas? Koop dan niet meteen. De kans is groot, dat de winkelier aan het einde van de week nog heel veel van die lekkere maar niet goedkope kaas over heeft. En dan is de kans groot, dat hij het tegen het einde van de week afprijst, om ruimte te maken voor de kaasaanbieding van de volgende week. Sla dan toe, en bespaar tot de helft.
  • Op vakantie gaan of een weekje erop uit? Buiten het vakantieseizoen is dat veel goedkoper. Gewoon even wachten, en zelfs jij met je smalle beurs kunt het je veroorloven.

uitverkoop

Kortom: niet meteen kopen, ook al zegt jouw hebzucht dat je het nu, en wel meteen moet hebben. Sta daar boven. Doe yoga, ga een stukje wandelen, schenk jezelf nog een kopje thee in, en wacht op jouw moment. Hebzucht is duur. Geduld bespaart.

LEES MEER:   Let op de naderende eindejaars uitverkoop:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/let-op-de-eindejaars-uitverkoop/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ans schreef:

    Wat mij vooral opvalt met het afwachten en niet gelijk kopen is dat datgene wat jij graag wilde hebben soms ineens door iemand in je omgeving weggedaan word of bij de kringloop of op een rommelmarkt ligt. Ja het klopt ik loop achter met trends , maar ja ik loop graag uit de pas en en passent bespaar ik nog geld ook nog , wat mij betreft een win win situatie