GRATIS PROEFMONSTERS

Al in de jonge jaren van tante Dora kon je ‘gratis proefmonsters’ aanvragen. ‘Proefmonster’: het is een raar, ouderwets woord, dat meer klinkt als de titel van een hip kinderboek over een drie meter hoog, harig beest met twee horens, een goed hart en grote platvoeten. Het werkwoord ‘monsteren’ betekent echter zoiets als ‘onderzoeken’. Met een gratis proefmonster kun je dus zonder betalen onderzoeken of een bepaald product je bevalt. Waarbij de fabrikant natuurlijk hoopt dat jij het product zo goed vindt, dat je voortaan vaste klant wordt.

dora-proefmonster

Vroeger stonden bonnen voor gratis proefmonsters in kranten of in de damesbladen. Meestal moest je de bon uitknippen, invullen en in een enveloppe opsturen naar de fabrikant. Binnen een paar dagen kreeg je via de post een doorgaans kleine verpakking van het product toegestuurd, om het uit te proberen.

Fenomeen

De neven van tante Dora dachten dat niet alleen het woord ‘proefmonster’ zou zijn verdwenen, maar ook dat het fenomeen op zich niet meer bestaat. Daarmee hadden ze ongelijk. Een korte zoektocht op internet maakt duidelijk dat gratis proefmonsters nog steeds bestaan (en nog steeds proefmonster heten), en dat het in dit digitale tijdperk een fluitje van een cent is om ze aan te vragen. Typ de zoekterm ‘gratis proefmonsters’ in, en je krijgt letterlijk tienduizenden sites waarop je de proefpakketten kunt aanvragen. Er is zelfs een Startpagina, gewijd aan het aanvragen van proefmonsters.

Dus als je je vanmiddag verveelt: ga eens op zoek. Misschien zit er wel iets bij dat jij graag thuis kosteloos wilt uitproberen. Uiteraard zitten er wel haken en ogen aan, wat betreft de privacy. Dat was vroeger al, als je jouw adres op de bon moest invullen, en soms nog een paar andere gegevens. Want de producent wil jou niet alleen laten proberen, hij wil ook graag weten wie in principe belangstelling heeft voor zijn product. Zelfs simpele adresgegevens zijn al erg waardevol, om een beeld te krijgen van de aanvrager. Houd daar rekening mee, als je een gratis proefmonster aanvraagt, maar niet teveel met je billen bloot wil.

tijdschriften

LEES MEER:   Je kunt sommige tijdschriften ook (gedeeltelijk) op internet lezen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/tijdschriften-gratis-online/

 

Dit vind je misschien ook leuk...