GRIJP EEN BESPARING ALS HIJ VOORBIJ ZWEMT!

Let op: soms dienen zich zomaar spontaan mogelijkheden aan om te besparen. Het komt erop aan dat je die mogelijkheden ook ziet, om er gebruik van te maken. Een bekende van één van de neven is verpleegkundige. Ze moet vier nachten in de week op een oudere dame passen. ’s Morgens kan ze er ontbijten, voordat ze naar huis gaat. En ze mag er douchen. Dus doucht ze zich vier keer per week bij de oudere dame.

schildpad-en-douche

foto met dank aan dierentuin Amersfoort

 

Douchen is duur. De meeste mensen verbruiken tijdens het douchen water, gas en elektriciteit. Wie een paar tienerdochters heeft, die zich het liefst drie keer per dag drie kwartier douchen, zal dat zeker aan zijn water- en energierekening merken. De verpleegkundige die zich regelmatig elders doucht, meldde deze week opgetogen dat ze inmiddels geld van de energiemaatschappij heeft teruggekregen, omdat ze in de voorliggende periode minder energie verbruikte. Yeah!

Achteloos

Niet iedereen kan buitenshuis douchen. Maar soms zwemt een bespaargelegenheid achteloos voorbij, en hoef je alleen maar toe te slaan. Bijvoorbeeld als je ergens regelmatig kunt mee-eten, of als je een paar keer per week kunt meerijden met iemand die dezelfde kant opgaat. Of als een bevriende winkelier bereid is om jou af en toe goede maar afgeschreven etenswaar toe te stoppen, die anders toch maar in de afvalcontainer zou belanden. Zie die kansen! Pak die kansen! Vraag! Doe!

Geld besparen, zeker als je geld MOET besparen, is vaak een kwestie van alert zijn. Veel mensen die eraan gewend zijn dat ze meer dan genoeg geld hebben, missen die scherpte. Die geven gewoon geld uit, ook op momenten dat het helemaal niet nodig is. Je wilt iets hebben, dus betaal je ervoor. Dat hoeft dus niet. Maar dan moet je het zien. En dat moet je een beetje trainen. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Zelfs zoveel, dat je geld terugkrijgt van de energiemaatschappij.

onder de douche

LEES MEER: Maar je kunt beter niet op echte oestersaus besparen, hoe weinig geld je ook hebt:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/het-is-geen-goed-idee-om-op-echte-oestersaus-te-besparen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Zwier schreef:

  Doordat ik een spierziekte heb, heb ik zelf ook hulp en ook isoms n de nachten. Mijn verzorgenden mogen bij mij van alles pakken qua eten en ook douchen. Maar als ik zou merken dat mensen bij mij bewust zouden douchen/ eten om zelf geld te besparen, zou ik dit vreselijk vinden. Gelukkig zijn de mensen die bij mij werken niet zo uitgekookt. Ik vind dit echt niet kunnen om hier “trots” op te zijn. En zeker als tip om zo bewust te besparen, getuigt het niet van respect naar de oudere mevrouw toe. Jammer zo’n artikel!

  • Neef M schreef:

   We hebben het nog even nagevraagd, maar de douchende verzorgende doet het niet speciaal daarvoor. Maar aan het eind van de rit blijkt het haar wel geld te besparen. Dat is wel mooi meegenomen, en het was voor haar een leuke, onverwachte verrassing.

 2. liesbet schreef:

  Mijn partner doucht regelmatig op het werk en daardoor besparen wij water en de energiekosten om het water op te warmen. De werkgever stelt ook gratis handdoeken en washandjes ter beschikking die na gebruik in een zak voor de wasserij mogen gedeponeerd worden. Daardoor besparen we dus ook nog eens op de hoeveelheid was…..