HEB JE DIE PAN/HANDDOEK/MESSENSET ECHT NODIG?

In veel supermarkten kun je vrijwel het hele jaar door zegeltjes sparen voor aantrekkelijk geprijsde spullen. De ene keer gaat het om pannen, een andere keer om badhanddoeken, ovenschalen, keukenmessen, vershoudbakjes of snijplanken. Met een volle spaarkaart kun je al dat moois tegen gereduceerde prijs kopen, alleen bij die supermarkt, en maar voor een beperkte periode. Nú toeslaan!

Er is helemaal niets op tegen om zegeltjes voor pannen of ovenschalen te sparen. Als je zo goede spullen tegen korting kunt kopen, dan is dat een goede deal. Maar het is wel belangrijk om je vooraf een aantal dingen af te vragen:

• Heb je die pannen of handdoeken écht nodig? Denk je al enige tijd: goh, ik moet toch weer eens zo’n handige hapjespan kopen? En is de pan die je echt wilde hebben nu ineens met korting te koop met een vol zegelboekje? Dan is het misschien een goed idee om er serieus werk van te maken.

• Kijk dan wel eerst, of de korting serieus is. Als dezelfde kwaliteit pannen of handdoeken bij Blokker of bij Action net zo goedkoop of zelfs goedkoper zijn, dan heeft het geen zin om de supermarktzegeltjes te sparen. Zelfs niet omdat het ‘zo leuk is’. Bij Blokker, Action of een andere winkels heb je namelijk garantie, die je voor miskopen behoedt. Dat heb je niet altijd bij de zegelacties.

• Is de kwaliteit van de spullen goed? Meestal staan de artikelen die je met korting kunt kopen ergens in een rek. Voel, kijk en ruik, en als het helemaal jouw kwaliteit is, besluit dan pas om te gaan sparen. Goedkope spullen die na een half jaar in de prullenbak belanden, daar wil je niet voor sparen.

• Bedenk altijd, dat de supermarkteigenaar deze acties start om jou ertoe te verleiden om net een ietsiepietsie meer uit te geven dan je van plan was, omdat je op die manier je spaarkaart eerder vol hebt. Het gaat meestal om kleine beetjes meer, maar vele kleine beetjes zijn samen een heleboel winst voor de winkelier. Voel je je gedwongen om meer uit te geven dan je wilt? Spaar dan geen zegeltjes.

• Een slimmigheidje voor hen die wel sparen: als de klant voor je aan de kassa duidelijk ‘nee’ antwoordt op de vraag op ze nog zegels wil, en jij wilt ze wel, zeg dan luid en duidelijk: ‘mevrouw, mag ik ze hebben, want ik spaar ze wel’. Meestal krijg je dan extra zegels, waar je geen geld voor hebt uitgegeven. Ook een buurvrouw of vriendin die niet spaart maar ze wel krijgt, kun je vragen om jou haar zegels te geven. Tel uit je winst/korting.

Wees dus voorzichtig met die zegelacties. Ze zijn soms minder voordelig dan de supermarkt jou voorspiegelt, of van een mindere kwaliteit. Denk na, voordat je gaat sparen.

LEES MEER: Vergeet de lage rente van de bank. Ga koopzegeltjes sparen! Superhoge rente:

ZORGELOOS SPAREN MET HOGE RENTE: ZEGELTJES PLAKKEN!

Dit vind je misschien ook leuk...