HELE FILMS BEKIJKEN, HELEMAAL GRATIS

Misschien een ideetje voor een verregende vakantiemiddag? Thuis een film bekijken? Dat hoeft geen stuiver te kosten. Niks huren of downloaden. Op de internetsite YouTube staan hele speelfilms, die je elk moment van de dag gratis kunt afspelen. De allerlaatste blockbuster Hollywoodfilms vind je er niet, maar wel een opvallende hoeveelheid klassiekers.

dora-video-katten

Niet alle films zijn uit het topsegment, maar ze zitten er wel degelijk tussen. Zoals Rebecca en andere films van Hitchcock, of de klassieke oer-griezelfilm Nosferatu van regisseur Murnau uit 1922. Als je van Bollywood-films of comedy houdt, vind je eveneens een ruim assortiment, net als kinderfilms. Tante Dora’s lievelingsfilm, Home Alone 1, zit helaas al achter een betaalmuur, want ook bij YouTube denken ze in verdienmodellen.

Ondertiteld

Ga naar de website van YouTube en zoek op ‘full movie’, ‘full film’, ‘entire movie’, ‘complete film’, ‘volledige film’ (al dan niet gevolgd door: ‘Nederlands ondertiteld’), vergezeld van de titel of een deel van de titel van jouw favoriete filmklassieker. Zorg wel eerst dat je de cola en de chips klaar hebt staan. De snacks zijn daarmee de enige kostenpost van de filmvoorstelling.

Natuurlijk is het schermpje op je computer niet hetzelfde als het grote scherm. Maar een slimme techneut kan de computer gemakkelijk aansluiten op een breedbeeld televisiescherm. En zelfs als je die niet hebt, kun je de filmbelevenis verrijken door het geluid via een goede koptelefoon te beluisteren. Het geluid is vaak in stereo. Je moet niet al te kieskeurig zijn, dat snap je wel. Het filmavondje is daarentegen helemaal gratis, met uitzondering van de cola en de chips. Maar die kun je ook weglaten, zegt de oplettende vrek, terwijl hij aan zijn glaasje water nipt.

ribbel chips

LEES MEER:   Misschien toch een suggestie voor lekkere hapjes voor bij de film? Tapas van rookworst:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/zomerse-tapas-van-rookworst/

 

Dit vind je misschien ook leuk...