HET HOEFT NIET ALTIJD DE BARBECUE TE ZIJN

Soms lijkt iedereen in dit land rond een barbeque te zitten. Gelukkig wil het ineens tussendoor gaan regenen.

Ook aan de niet zo gunstige barbecue-vooruitzichten kunnen we wel een mouw passen. Want het hoeven niet meteen rokende kooltjes te zijn, als je zoekt naar lekker buiten-eten. Vandaag hebben we een aantal tips voor je. Hier komen ze:

  • Er is altijd nog de grillpan! Die kun je binnen in de keuken op het gas zetten, en als de pan heet is, kun je ook grillruitjes maken op de kipfilet, en de braadworstjes prima roosteren. Natuurlijk geeft zo’n grillpan wel een beetje walm in de keuken, maar daar heb je immers de afzuigkap voor. Kom op: grillen in de keuken is ook heel leuk.
  • Er zit een grill in veel ovens. Niet zo leuk als spelen met houtskool en aanmaakblokjes, zeker. De smaak is wel wat minder, als je in de oven grilt. Als jouw oven/grillcombinatie een raampje in de ovendeur heeft, kun je zelfs samen naar de aan het spit ronddraaiende kip kijken. Rustgevender dan naar de stortregen buiten kijken!
  • Het hoeft niet altijd gegrild te zijn. Maak eens een lekker saladebuffet, met allerlei koude salades, groenten en gerechten. Schep op, en ga onder het afdakje op je balkon naar de blikseminslagen kijken. Of ga binnen toch naar de damesvoetbal kijken.
  • En als je het echt niet kunt laten: koop een partytent en doe het onder het tentdoek, desnoods in de stromende regen. Leuk is anders, maar de lokroep der kooltjes kunnen weinig mannen weerstaan. Soms moet je ze in de gelegenheid stellen, toch?

Soms geen barbecueweer, maar wel gezellig en toch lekker eten. We bedoelen maar: je moet soms een beetje improviseren.

LEES MEER:   Er staan een heleboel heerlijke salades op onze website. Zoals deze:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/frisse-salade-met-appel-en-yoghurtdressing-vegetarisch/

Dit vind je misschien ook leuk...