HOUD JE WENSLIJSTJE ACTUEEL (EN DURF TE VRAGEN)

Vrienden en familieleden vragen het wel eens: wat wil je voor je verjaardag? Soms heb je daar niet zo bij stil gestaan. Wat zou ik als cadeau willen? Veel mensen zeggen: zoek zelf maar iets leuks uit. Of: ik heb eigenlijk alles al. Toch is zo’n vraag een mooie gelegenheid om iets te vragen dat je echt nodig hebt. Zeker als je krap bij kas zit, kun je zo’n quasi nonchalant gestelde vraag niet zomaar voorbij laten gaan.

Denk dus eens na over jouw antwoord op de vraag: wat wil je voor je verjaardag? Maak serieus werk van dat nadenken. Schrijf desnoods een aantal zaken op die dringend moeten worden aangeschaft of vervangen. Bewaar die lijst, en als iemand naar je cadeauwensen vraagt, zorg dan dat je jouw lijstje bij de hand hebt. Geef gerust een concreet antwoord.

Broodnodig

Misschien heb je broodnodig kleren nodig? Vraag dan naar een cadeaubon die je in de meeste kledingzaken kunt inleveren. Doet je waterkoker de laatste tijd een beetje raar? Vraag een nieuwe waterkoker. Wil je de belkosten onder controle krijgen? Vraag beltegoed. Heb je nog geen salie in je kruidentuintje? Vraag een salieplantje. Is je handigste steelpannetje aan vervanging toe? Vraag een nieuw steelpannetje.

Is het leuk om een steelpannetje te vragen en te krijgen? Nou en of! Als jij nodig een steelpannetje nodig hebt, dan is het hartstikke fijn als iemand zo’n ding gratis en voor niets voor je meeneemt. Zeker als je zelf weinig geld hebt. Er is natuurlijk één voorwaarde: je moet je niet schamen dat je zulke doodnormale dingen vraagt, omdat je ze goed kunt gebruiken. Waarom zou je je schamen? Als het goed is, is de goede gever ook erg blij als hij of zij jou daadwerkelijk kan helpen. Ten minste: zo zou het moeten zijn.

Eeuwigdurend

Een eeuwigdurend, actueel gehouden wenslijstje is ook handig voor andere gelegenheden. Denk aan de pakjesavonden van Sinterklaas en Kerst. Bovendien kun je zo’n lijst gebruiken als geheugensteuntje als je naar een rommelmarkt of een uitverkoop gaat. Kies dingen die op je lijst staan, en schrap je aankoop pontificaal van je lijst. Zo, dat heb je ook weer. Fijn!

LEES MEER: Vraag desnoods een nieuwe rits in je broek! Vragen staat vrij:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/een-nieuwe-rits-voor-elf-euro/

 

Dit vind je misschien ook leuk...