INTERNATIONALE DAG VAN HET GELUK

Het is vandaag, zondag 20 maart, de Internationale Dag van het Geluk (‘International Day of Happyness’). Dat wist je niet, hè? Deze officiële geluksdag is in 2012 ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. In 150 landen over de hele wereld worden de inwoners gevraagd naar belangrijke geluksfactoren zoals gezondheid, vrijheid, sociale ondersteuning en inkomen. Op basis van die gegevens wordt een lijst van de tien meest gelukkige landen samengesteld.

Dit jaar staan Noorwegen, Denemarken en IJsland op respectievelijk plaats één, twee en drie. Nederland staat dit jaar op plaats zes, achter Finland, maar vóór Canada. De afgelopen jaren heeft Nederland steeds in de toptien van de meest gelukkige landen gestaan. Een prima resultaat, toch? Zijn wij Nederlanders vervelende zeurpieten, die bij het minste geringste een lang gezicht trekken en in een hoekje onnodig ongelukkig gaan zitten wezen?

Daar mogen onze lezers zelf een mening over bedenken. Wij van tante Dora zeggen tegen de politici en aanvoerders van dit land: kom op, het moet toch mogelijk zijn om die eerste plaats van Noorwegen over te nemen? Binnen drie jaar? Gewoon hier en daar wat veranderen, lijkt ons. Maar of we dat nu echt gaan doen. Ja hamsteren dat kunnen we, de supermarkten hebben bijna nooit eerder zo’n goede omzetweek gehad. Alleen levert dat zeker geen bijdrage aan ons geluk.

LEES MEER: Veel vervelende dingen komen gelukkig weer goed:

VEEL VERVELENDE DINGEN KOMEN WEER GOED, GELUKKIG

Dit vind je misschien ook leuk...