INVENTARISEER DE GOEDKOPE PLEKJES IN JOUW STAD

Wie weinig te besteden heeft, kan alleen overleven als hij of zij de plekjes weet, waar je goedkoop terecht kan. Ken jij alle goedkope plekjes in jouw stad of dorp? Ga er eens op een stille avond voor zitten, en maak een ‘goedkooptekaart’ van jouw woonplaats. Hier een aantal tips, om zo’n ‘kaart’ te maken:

Foto: ReShare

Foto: ReShare

  • Dagelijkse boodschappen   Weet jij waar bij jou in de buurt de goedkope supermarkten zitten? Ben je daar al eens geweest? Misschien staar je je blind op wat ‘jouw buurt’ is. Als er in jouw directe omgeving geen Aldi of Lidl is, dan wil het niet zeggen dat er in een andere buurt of een dorp vlakbij geen Aldi of Lidl is. Als je een kwartier moet fietsen, is zo’n winkel ‘dichtbij’. Zoek eens uit of dat het geval is. Vergeet niet dat het consequent kopen van boodschappen bij een goedkope supermarkt je duizenden euro’s (!!!) per jaar per gezin kan schelen. Kijk ook waar weekmarkten zijn met goedkope groente- en fruitkramen. Ga er eens kijken, en beoordeel zelf.
  • Kleding   Is er in jouw stad een Wibra of een Zeeman? Is er misschien zelfs een goed gesorteerd kringloopcentrum of een kledingwinkel van het Leger des Heils? Weet je waar die zit, en wat de openingstijden zijn? Is dat voor jou te fietsen? Kijk naar kledingbeurzen en ruilbeurzen in jouw omgeving. Dat kan dus ook in het nabijgelegen dorp zijn, binnen fietsafstand. Als het een regelmatig terugkerende beurs of markt is, zet de data dan in je agenda.
  • Verzorgingsproducten   Een Kruidvat of Trekpleister in je omgeving kan je veel geld schelen. Maar denk ook aan zaken als Action, Wibra en Big Bazar, die grote afdelingen met restpartijen hebben. Kom je er wel eens langs, al is het maar af en toe? Krijg je de folders in je brievenbus, of heb je de digitale folders bij je internetfavorieten staan?
  • Andere zaken   Zit er een stomerij bij jou in de buurt, die je kleding voor een redelijke prijs kan reinigen? Vraag de prijzen op, en vergelijk ze. Kies een goedkope met een goede service. Heb je af en toe een leuk maar niet te kostbaar cadeautje nodig? Zit er een goede bloemisterij in de buurt, met kleine maar verzorgde bloemstukjes tegen een schappelijke prijs? Is er een goed gesorteerde slijterij om de hoek, die bereid is om dat lekker flesje speciaal bier feestelijk in te pakken?

Dora verzorgingsproducten

Om jou heen zit een netwerk van voordelige winkels en dienstverleners. Zorg dat je dat netwerk goed in kaart hebt, letterlijk. Misschien ken je nog niet de helft! Ga op onderzoek uit, op internet of desnoods in het telefoonboek. Ontdek nieuwe adressen, ga er kijken, en beoordeel of het een zinvol onderdeel kan worden van jouw zuinige netwerk. Op jaarbasis kan je dat echt duizenden euro’s schelen.

LEES MEER:   Wie oplet, kan soms een drogisterij vinden waar je kleding kunt kopen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/overwegingen/koop-eens-kleding-bij-de-drogist/

 

Dit vind je misschien ook leuk...