JOUW BUREN KUNNEN EEN RUILPARTNER ZIJN

Ken je jouw buren goed genoeg? Weet jij bijvoorbeeld wat zij wel hebben, en jij niet? En weten ze van jou, wat jij wel hebt en zij niet? Tijd om eens te onderzoeken of je een dealtje kunt sluiten met je buren. Of misschien wel een aantal dealtjes. Want als iedereen de dingen die hij wel heeft ruilt met anderen die ze niet hebben, dan wordt 1 + 1 = 2. Ook financieel, want zo kun je toch gebruiken wat je niet hebt.

Dora kranten delen klein

Wat valt er zoal met je buren te ruilen? Misschien kunnen we je een aantal suggesties geven? Hier komen ze:

  • Heb jij een abonnement op een landelijke krant, en je buurvrouw een abonnement op een regionale krant? En zit er een gat in de heg tussen jullie beide tuinen? Ruilen dus. Zo lees je twee kranten in plaats van één.
  • Heb jij een hogedrukreiniger, en je buurman een telescopische ramenwisser, waarmee je ook de ramen op de eerste verdieping kunt wassen? Samen sta je schoner.
  • Heeft je buurman een moestuin met courgettes, en kweek jij in je tuin verse sla in zo’n speciale wisselbak? Sluit een deal. En nodig elkaar meteen eens uit om samen uit eigen kweek een lekkere gezamenlijke lunch te bereiden. Win win.
  • Heb je een dubbel kaartje voor een concert? Houdt jouw buurvrouw ook wel van die muziek? Nou dan! Misschien mag jij wel een weekeindje met je kinderen in haar stacaravan logeren, als zij dat een keer niet doet. Gewoon vragen en voorstellen.
  • Zijn de kinderen van jouw buurvrouw net één of twee jaar ouder dan jouw eigen kinderen? Misschien wil ze jou de kleren wel geven, waar haar kinderen net uitgegroeid zijn, maar jouw kinderen net aan toe zijn. Er is vast wel iets waar jij jouw buurvrouw weer blij mee kan maken. Al bak je maar een appeltaart, wat jij misschien weer beter kunt dan de buurvrouw.
  • Wat zit er in jouw gereedschapskist, en wat zit er in de gereedschapskist van je buurman? Als hij veel speciale gereedschappen heeft voor het herstel van je fiets, en jij wilt zelf de achterband vervangen, dan kan hij je misschien helpen? En als jij een professionele verstekbak hebt, dan kan het hem misschien helpen om een tuinbankje zelf in elkaar te timmeren?

Dora ruilen

Enzovoort, enzovoort. Samen heb je meer dan ieder voor zich. Je hoeft het maar te vragen. Doe dat wel netjes, dat vragen. En vergeet niet iets terug te doen, iets leuks, als het kan. Dan wordt het ruilen extra aangenaam.

ruilen

LEES MEER:   Je kunt alles ruilen, maar het is ook wel handig als je in ieder geval een basis gereedschapskist hebt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/de-basis-gereedschapskist/

 

Dit vind je misschien ook leuk...