KATOENEN ZAKDOEKEN ZIJN BETER VOOR HET MILIEU EN VOOR JE PORTEMONNEE

Sommige mensen vinden het gebruik van katoenen zakdoeken een beetje vies. Je snuit je neus in zo’n lap, en frommelt hem dan in je broekzak of (wat veel vrouwen doen) halverwege de mouw van je blouse. Bah, je moet er niet aan denken waar al dat neusvocht aan blijft hangen. Dan liever papieren zakdoekjes, die je na één keer gebruiken kunt weggooien.

Dora snuiten

Er is wat voor te zeggen. Toch is het gebruik van katoenen zakdoeken veel beter voor het milieu. Papieren zakdoeken gebruik je maar een enkele keer, en na gebruik kun je ze niet meer recyclen. Ze komen uiteindelijk in het grijze afval terecht. Een katoenen zakdoek gaat jaren mee, en laat zich ongemerkt meewassen met vrijwel elke was. Als je de zakdoek op zestig graden wast, zijn de meeste bacteriën dood. Als je de zakdoek dan ook nog strijkt, is het ding steriel.

Danken

Het milieu zal het je danken, als je katoenen zakdoeken gebruikt. Maar ook je portemonnee zal opgelucht ademhalen. Papieren zakdoeken of een doos tissues van het huismerk zijn niet per se duur, maar ze kosten wel geld. Als je dagelijks zakdoeken gebruikt, dan loopt dat op jaarbasis toch aardig in de papieren. Katoenen zakdoeken bij de textielsuper zijn niet duur, en gaan jaren mee. Uiteindelijk bespaar je er per jaar tientallen euro’s mee, per gezin. Het is een kwestie van rekenen.

Als je snel last krijgt van een rauwe neus, is snuiten met papieren tissues een goede oplossing. Maar dat geldt eigenlijk alleen als je verkouden bent, en bijna continue je neus moet snuiten. En is katoen viezer dan papier? Het is in ieder geval verstandig om na het snuiten je handen te wassen, zeker als je daarna voedsel gaat bereiden. Papier of katoen, als het zomergriepje toeslaat? De keuze is aan jou. Je portemonnee en het milieu hebben hun keuze al gemaakt.

witte zakdoeken

LEES MEER:   Vroeger moest de was in de tobbe worden gedaan, met een wasbord. Nu gooi je zo’n zakdoek toch gewoon in de wasmachine?

http://www.dora-besparen.nl/verder/doras-ding/het-wasbord/

 

Dit vind je misschien ook leuk...