KERSTPAKKETTEN NAAR DE VOEDSELBANK

Nu het nog vroeg in de feestmaand december is, is het misschien goed om je nu al te wijzen op de inmiddels traditie geworden inzameling van kerstpakketten door de Nederlandse Voedselbanken.

In Nederland krijgen honderdduizenden mensen een kerstpakket cadeau. Er wordt in december veel geklaagd over de inhoud van de pakketten. Die zak met nootjes en dat blikje paté had je ook wel zelf kunnen kopen, in precies de smaak die jij wil, en niet in de smaak die de baas heeft uitgezocht. Nee, de dankbaarheid voor de gulle werkgever is dikwijls ver te zoeken.

Houtje

Er zijn in ons land ook honderdduizenden die geen kerstpakket ontvangen, en die met Kerst op een houtje moeten bijten, omdat ze geen geld hebben. Die doen een moord voor dat dure pak mokkakoffie dat niet in jouw hippe koffiemachine kan. Of voor het blik ragout waar jij je te goed voor voelt. Doe dan het enig juiste, en doneer je kerstpakket aan de Voedselbank bij jou in de buurt. De Voedselbanken zijn er blij mee, omdat hun klanten er blij mee zijn.

Zelfs als je niets te klagen hebt over je doos met lekkers: bij de Voedselbank krijgt het spul een bestemming die helemaal past bij de kerstgedachte. Delen is soms zo aangenaam, voor de ontvanger én de schenker. En als het zo weinig moeite en geld kost, wat houdt je dan tegen?

Goede gaven

Zoek op internet naar de website van de Voedselbank bij jou in de buurt, en zie hoe jij je goede gaven kunt doorgeven aan de volgende. Veel Voedselbanken zijn al met de kerstpakkettenactie bezig. Als jouw lokale Voedselbank nog niets op de website heeft staan, houd de boel de komende weken dan in de gaten, of bel ze een keer op. Nogmaals: kleine moeite.

LEES MEER:   Hoe zat dat ook alweer met tante Dora en de Voedselbank?

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/tante-dora-en-de-voedselbank/

 

Dit vind je misschien ook leuk...