KIJK GEWOON NIET NAAR alle ELLENDE

Het lijkt wel of de hele wereld zich in oorlog stort en in sommige landen blijft de situatie uitzichtloos, overal lijken elke dag meer demonstraties tegen regiems & bestuurders te worden gehouden en dan het goede nieuws: er is weer een terroristische aanslag verijdeld of vandaag kon men gewoon naar je werk komen. Zomaar een aantal items die soms wel, maar ook vaker niet het nieuws halen. Je hoeft het journaal op de televisie maar aan te zetten, of je wordt overspoeld door nieuws over aanslagen, natuurrampen, oorlogen en geweld. Maar vaker worden deze rampen in het nieuws ondergesneeuwd door dwaze futiliteiten. Zeker als je weinig geld hebt en overal buiten valt, zijn de schijnbaar onoplosbare problemen een extra belasting. Wordt het ooit nog beter? In wat voor wereld leven we?

Hier een tip van één van de neven: kijk niet! Laten we wel zijn: het is bijna onmogelijk om NIETS mee te krijgen van de haat en het geweld in deze wereld. Je hoeft niet alle details te weten: de data, de plaatsen, de namen, het aantal doden, de commentaren van de experts, en het commentaar van de ene expert op het commentaar van de andere expert.

Koppen

Lees de koppen van de kranten maar sla de deprimerende artikelen eronder over. Of lees de koppen van het nieuws op je smartphone. En klik alleen op items waar je op een positieve manier meer over wilt weten. Als alles en iedereen het over die rampen en aanslagen heeft: heeft het geen zin naar het journaal te gaan kijken, waaraan je je nauwelijks kunt onttrekken. Volg geen verhitte discussies (en lees zeker geen stukjes over complot-theorieën)  op Facebook, Twitter of elders op het internet. Want ook die informatie helpt vaak niet de wereld te verbeteren.

Daardoor gaat de ellende in de wereld niet weg, maar het wordt niet jouw persoonlijke ellende. Probeer goed te doen in jouw eigen omgeving, en hoop dat anderen dat ook in hun eigen omgeving zullen doen. Meer kun je niet verlangen. Hou je in grote lijnen op de hoogte, maar laat je niet meeslepen door de details. Dat geeft rust. Dan houd je energie over voor de echt belangrijke uitdagingen, ook in je privéleven.

LEES MEER:   Geef somberte geen kans: ga erop uit!

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/geef-somberte-geen-kans-ga-erop-uit/

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. jacqueline schreef:

    Ik ben het helemaal met je eens. Je kunt ook naar de goede dingen kijken. Ik heb Henk van der Kolk gevolgd, die liep bijna 6000 km van Groningen naar Jeruzalem, zonder geld creditcard of zo. Afhankelijk van de vriendelijkheid van de mensen. Echt heel erg inspirerend wat hij mee maakte. https://www.gelderlander.nl/binnenland/zonder-geld-te-voet-van-groningen-naar-jeruzalem~ae1e01c7/. https://www.henkvanderklok.com/

  2. Wil schreef:

    Ook ik ben het helemaal met je eens, ik ben al een tijdje gestopt met kijken naar het nieuws en het bevalt me prima. Meer tijd om andere nuttige dingen te doen, een mooi boek lezen bijvoorbeeld en zo krijg je ook meer rust in je leven. Goed zijn voor je medemens op kleine schaal in je eigen omgeving is al fijn om te doen.