KIJK VANAF JE LEUNSTOEL OM JE HEEN EN BESPAAR

Vandaag een bespaaroefening die je vanuit je luie leunstoel kunt doen, in een vergeten halfuurtje, op een druilerige zondagmiddag. Helemaal niet ingewikkeld. Je hoeft alleen maar goed om je heen te kijken, en voordat je het weet ontdek je duizend en één dingen waarop je kunt besparen. Doe het maar eens: ga zitten en kijk. Kijk gericht, uiteraard, gericht op zuinig zijn, geld besparen en geld verdienen. Hier een aantal voorbeelden van bespaarkansen die je zoal kunt ontdekken:

Dora luie leunstoel

  • Op een hoek van de keukentafel zie je een tijdschrift liggen, nog verpakt in het verzendfolietje. Je realiseert je dat het er al bijna twee weken ligt, maar dat je nog steeds geen tijd hebt gehad om het te lezen. Over twee weken komt het volgende nummer alweer. Misschien heb je wel nooit echt tijd om het blad grondig te lezen, bijvoorbeeld omdat je een beetje uitgekeken bent op het tijdschrift. Vroeger was het verplichte vakliteratuur, maar je hebt inmiddels een andere baan, en nu is het alleen nog maar interessant. Of toch eigenlijk niet? Als je het blad niet meer leest, kun je het abonnement toch net zo goed opzeggen? Scheelt meteen vele tientjes per jaar.
  • In je woonkamer staat een vitrinekast met allemaal uiltjes: beelden van uilen in aardewerk, plastic en hout, uilen in sneeuwbollen, bekers met de opdruk van een uil, een tandenborstel in de vorm van een uil. Het is duidelijk dat je ooit gek was van uilen. Maar ben je dat nog? Zie je er zelfs tegenop om de boel af te stoffen? Is de liefde bekoeld? Waarom doe je al die uilen dan niet weg? Nee, niet weggooien: verpatsen! Zet alles op Marktplaats, of huur een plank of een tafel bij MijnTafel. Ruim het op. Ga lekker uit eten van de opbrengst. Zet de lege vitrinekast ook meteen op Marktplaats, dan kom je niet in de verleiding om wat anders te gaan verzamelen. Hertjes, bijvoorbeeld. Of poesjes.
  • Gloeit daar een stand-bylampje? Ben je nu een kind van tante Dora, of hoe zit dat? Uit dat ding! Helemaal uit, de knop om, en desnoods de stekker eruit. Elk stand-bylampje vertelt jou: hier wordt stroom zinloos verspild. Uit!
  • Hoe lang ligt die telefoon nu al op de oplader? Haal ‘m er eens af. Opladers trekken stroom, zelfs als de telefoon al ‘vol ‘is. Zonde.
  • Is het bijna tijd voor de wekelijkse (of dagelijkse) stofzuigbeurt, maar ziet de vloer er nog redelijk netjes uit? Heb je een gladde vloer? Gebruik deze week dan eens de kamerbezem en het stoffer en blik. Het bespaart stroom, en de lichaamsbeweging zal je goed doen.

Dora straatvegen

Enzovoort, enzovoort. Kijk rond vanuit je luie stoel en zie bespaarkansen. Uitrusten én geld besparen: hét multitasken van de toekomst.

LEES MEER:   Als je spullen ziet die je kunt verkopen of weggeven, maak dan eens een verkoop- en weggeefdoos:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/maak-een-verkoop-en-weggeefdoos/

 

Dit vind je misschien ook leuk...