KLASSE GEKLEED VOOR WEINIG GELD

Wij van tante Dora gaan jou natuurlijk niet vertellen hoe je gekleed moet gaan. Dat is jouw keuze. Maar soms kan het helpen, als er ook wat chique kleren in je garderobekast hangen. Zeker als je weinig geld hebt, want in onze prestatiemaatschappij word je vaak afgerekend op je uiterlijk. Het kan helpen, als anderen niet aan jouw kleding kunnen zien, dat je het op dit moment niet zo breed hebt.

Zo’n klassieke en klasse garderobe hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor weinig geld kun je er al uitzien als een succes. En succes trekt succes aan, zoals je weet. Hoe doe je dat, waaraan moet je denken, wat moet je vermijden, als je er klasse uit wilt zien? Hier een aantal handige tips:

  • Koop geen kleding waar met koeienletters een merk op staat, en zeker niet namaakkleding met de naam van een echt duur merk. Namaak merkkleding ziet er na een paar keer wassen flodderig uit, en dan vertelt jouw kleding vooral: ‘ik wil best stoer doen met dure merken, maar ik heb er het geld niet voor’. Fout signaal. Koop liever merkloos maar goed, desnoods van de HEMA. Of kijk eens in het Kringloopcentrum of in de kledingwinkels van het Leger des Heils. Die hebben soms voor een paar euro échte merkkleding hangen, dus zonder merk in koeienletters. Klassiek is vooral tijdloos, daar hoeft geen merkje op.
  • Je kunt eenvoudige kleding behoorlijk pimpen door de knopen te vervangen. Kijk in je knopendoos, of zoek eens op de markt naar knopen die net even anders zijn. Knopen lijken een verwaarloosbaar detail, maar niets is minder waar. Dure merkkleren herken je vaak aan dat kleine beetje extra zorg dat bijvoorbeeld aan de knopen is besteed.

  • Bij accessoires als tassen is het daarentegen zaak om zo min mogelijk details te laten zien. Veel goedkope tassen gaan schuil onder allerlei goud- of zilverkleurige kettinkjes, merkjes en andere blingbling. Haal dat overbodige glimwerk eraf, en je houdt vanzelf een tas over die er veel strakker en exclusiever uitziet.
  • Dan moet je wel voor je tas zorgen! Als je hem wegbergt, doe er dan als vulling een prop vloeipapier in, zodat de vorm behouden blijft. Wikkel er desnoods ook nog vloeipapier omheen. Doe schoenspanners in je schoenen, voordat je ze wegbergt. En poets dat leer! Heb je wel eens een koningin met afgetrapte schoenen en een kale handtas gezien? Natuurlijk niet! Daar let ze op (of haar hofdames).
  • Strijk je kleding. Een gestreken overhemd ziet er honderd procent beter uit dan een kreukelig exemplaar. Zelfs een oud en afgedragen overhemd leeft helemaal op. Gebruik strijkspray, het scheelt echt. Een opknapbeurt in de stomerij maakt ook vaak een groot verschil. Zorg dat je kleding, maar ook je accessoires en schoenen, schoon en heel zijn.
  • Een tip van één van de nichten: koop als vrouw af en toe eens mannenkleren, desnoods tweedehands. Mannenmode is vaak kwalitatief beter gemaakt dan mode voor vrouwen, qua stof en afwerking. Denk aan overhemden, colberts en zelfs hoeden. Je hoeft er niet als een kerel bij te lopen, maar een mooi wit mannenhemd staat een vrouw prima, al dan niet in combinatie met een leuke shawl of ketting.

Misschien houd je niet van klassiek en klasse. Misschien vind je het niet belangrijk hoe je kleren, je schoenen en je tassen eruit zien. Dan mag je deze tip van de dag terzijde schuiven en snel vergeten. Maar je weet het nu: als je er chique uit wil zien, hoef je niet perse een chique portemonnee te hebben.

LEES MEER:   Wees teder voor leder:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/wees-teder-voor-leder/

 

Dit vind je misschien ook leuk...