KOOP ZE GEWOON NIET, DIE KNIJPERS

Een spaarzaam mens geeft geen geld uit, als dat niet nodig is. Geen cent. Nooit. Zoals de vrouw die al dertig jaar dezelfde plastic wasknijpers gebruikt. Nooit nieuwe gekocht. Waarom ook? De wasknijpers gebruikt ze voornamelijk binnen, waar ze niet roesten of vies worden. Het plastic wordt over de jaren wat brokkelig, maar daar merkt je bij het gebruik weinig van. Prima wasknijpers, die het nog prima doen.

Maar een goedkoop pakje knijpers kost tegenwoordig toch nog maar anderhalf of twee euro? Gewoon een paar nieuwe, frisse exemplaren? Waarom?, vroeg de vrouw hardop terug. Niemand ziet ze, ik hoef me nergens voor te schamen. Ze doen wat ze moeten doen: knijpen. Zo houdt ze die twee euro gewoon in haar zak. Om er een pak lekkere koekjes voor te kopen, bijvoorbeeld.

Schoonheid

Gewoon NIET kopen, als het niet hoeft. NIET! Wat een schoonheid, wat een moed, wat een consequente houding. Wat een mooie gedachte op de vrije zaterdagmiddag.

LEES MEER: Alle kleine beetjes helpen. Doe eens de grote geld-weglek-quiz:

DE GROTE GELD WEGLEK-QUIZ

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Helaas is mijn ervaring ,dat nieuwe houten wasknijpers juist sneller kapot gaan. Ik ben zuinig op het restje heel oude exemplaren en heb het aangevuld met roestvrij staal.