KORTINGSBONNEN ZIJN TEGENWOORDIG DIGITAAL
Vroeger stonden ze wel eens in de krant: bonnen die je moest uitknippen en die je vervolgens kon inleveren bij de winkelier. Dan kreeg je het product goedkoper, of helemaal gratis. Of je stuurde een verpakking met een bon naar de fabrikant, en kreeg het bestede bedrag terug. Het was voor producenten dé manier om consumenten te verleiden om hun nieuwe producten te proberen.
In de Verenigde Staten is het zogenaamde ‘extreme couponing’ een hobby voor velen, zoals de ook in ons land uitgezonden gelijknamige televisieserie laat zien. In de VS is het uitknippen en sparen van kortingsbonnetjes een volkssport. Mensen gaan naar de supermarkt, laden hun karretjes vol met artikelen die samen honderden dollars waard zijn, en hoeven, dankzij de coupons, aan de kassa maar een handvol dollars af te rekenen, of krijgen alles gratis mee.
Ouderwets
In ons land is dat ouderwetse bonnetjes-uit-de-krant-knippen inmiddels verplaatst naar het internet. Daar wordt op ruime schaal de mogelijkheid geboden om bijvoorbeeld via digitale ‘kortingsbonnen’ je aankoopbedrag terug te krijgen. Wie op Google de zoekterm ‘geld terug acties 2017’ intypt, krijgt bijna twee miljoen hits op zijn scherm. Misschien een leuke bezigheid voor een regenachtige dag?
Zorg wel dat je ook even de tijd neemt om de kleine lettertjes te lezen, want aan digitale kortingsbonnen zijn soms allerlei voorwaarden verbonden. Als je die niet vertrouwt of geen zin hebt in allerlei gedoe, doe het dan niet. Gebruik je verstand. En let er bovendien op, of je het product echt nodig hebt. Weinig uitgeven voor iets dat je nooit gebruikt, is en blijft verspilling van je geld.
LEES MEER: Vraag wel altijd een kassabonnetje, ook als je met korting koopt:
http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/vraag-altijd-een-kassabonnetje/