KRANTJES EN TIJDSCHRIFTEN LEZEN VOOR NIKS

Het valt de laatste tijd op: als mensen ‘lezen’, dan lezen ze vooral het scherm van hun smartphone: in de bus, op een bankje tijdens de lunchpauze, en in de wachtkamer bij de tandarts. Vroeger lag in de meeste wachtkamers een stapel tijdschriften, meestal van de plaatselijke leesmap, waar de wachtenden toch nog met enige interesse in gingen bladeren. Zo las je de Story en de Privé ook nog eens een keer. Tegenwoordig checken de meeste mensen even snel hun Whatsapp.

Laatst was één van de neven met iemand mee naar het ziekenhuis, naar de cardioloog. De wachtkamer zat vol met vooral oudere mensen, voor wie de draagbare zakcomputer nog geen vanzelfsprekend ding is. Het viel meteen op, dat er door de oudere patiënten echt nog in de klaarliggende tijdschriften werd gebladerd, net zoals vroeger. Er verdwijnen mettertijd heel veel gewoonten en tradities, maar de tijdschriften in de wachtkamer zijn wel een heel bijzondere gewoonte die ermee ophoudt.

Leeszalen

Je hoeft niet per se in een wachtkamer te zitten, om gratis tijdschriften en krantjes te lezen. Bedenk, dat er in vrijwel alle openbare bibliotheken van ons land leeszalen zijn, waar de meest recente kranten en tijdschriften ter inzage liggen. Je mag ze niet meenemen, maar wel lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Omdat de moderne tijd ook in de leeszalen van bibliotheken doordringt, kun je er meestal een kopje koffie of thee op de kop tikken, en zo heel ontspannen en comfortabel je lectuur bijwerken. Kom daar maar eens om, in de wachtkamer van de tandarts.

LEES MEER: Er zijn ook manieren om gratis boeken te lezen:

GRATIS BOEKEN LEZEN

Dit vind je misschien ook leuk...