KRIJG JE ALLES WAAROP JE RECHT HEBT? VRAAG DE FORMULIERENBRIGADE!

Als je van een uitkering moet leven of anderszins weinig geld hebt, dan is elke euro extra meegenomen. Dat komt goed uit, want voor minima gelden allerlei financiële regelingen, waardoor je extra geld overhoudt. Je hebt meestal recht op huur- en zorgtoeslag, je hoeft vaak geen of minder lokale belastingen te betalen, en in veel gemeenten kun je gebruik maken van een kortingspas voor sport en andere belangrijke zaken.

Dora formulieren

Maar dan moet je wel wéten, dat je er recht op hebt. Veel mensen op minimumniveau weten dat niet, simpelweg omdat niemand ze het verteld heeft, en omdat ze niet kunnen ruiken dat dergelijke regelingen bestaan. Of ze weten het wel, zo half-half, maar ze zien op tegen een berg administratie. Dat is begrijpelijk, maar zo doen ze zichzelf en hun gezin soms flink tekort. Ze krijgen niet de broodnodige aanvullingen, waar ze wel recht op hebben.

Gedegen opleiding

Gelukkig hebben de meeste gemeenten een zogenaamde ‘formulierenbrigade’: een club medewerkers van de sociale dienst, vaak vrijwilligers, die na een gedegen opleiding mensen helpen om in het bos van wetten en regelingen de juiste te vinden. Zij kunnen snel achterhalen of je ergens recht op hebt, of niet. Bovendien weten ze hoe je die financiële hulp aanvraagt. Sterker nog: ze hebben de benodigde formulieren vaak bij zich, en helpen jou om die in te vullen en te versturen, thuis aan de keukentafel, discreet en heel ontspannen. En als je vragen hebt, dan kun je die gerust stellen. Je krijgt altijd een eerlijk antwoord.

dora-invullen-belastingformulier

Als je op het financiële randje zit, ook als die toestand al wat langer duurt, vraag dan eens naar de formulierenbrigade in jouw gemeente. Misschien kunnen de mensen van de formulierenbrigade jou op weg helpen? ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen, zegt tante Dora altijd. ‘Baat het niet, schaadt het niet’. De formulierenbrigade is kosteloos, en verplicht tot niets. Vraag eens bij jouw gemeente, kijk in de gemeentegids, of zoek op internet onder ‘formulierenbrigade’. Succes!

beurs met geld

LEES MEER:   Het ontvangen van een uitkering is vaak hard werken:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/een-uitkering-is-hard-werken/

Dit vind je misschien ook leuk...