LAAT JE (GOEDKOOP) HELPEN BIJ HET INVULLEN VAN JE BELASTINGFORMULIER

Nederlanders die elk jaar hetzelfde verdienen, kunnen rustig achterover leunen. Mensen met wisselende of samengestelde inkomens daarentegen kijken al weer met tegenzin naar het invullen van het belastingformulier. De Belastingdienst vult je biljet tegenwoordig al grotendeels voor je in, en het gaat allemaal snel en elektronisch, maar het blijft voor velen een hele opgaaf.

Je kunt het toch zelf proberen, maar dan kun je ook flink verdwalen in dergelijke formulieren, zeker als je er al niet goed in bent. Als je er iemand voor moet inhuren, dan ben je doorgaans veel geld kwijt. Professionele belastingmannetjes of -vrouwtjes doen het niet voor niks. Maar misschien hoef je helemaal niet te dokken, terwijl je belastingaangifte toch goed en vakkundig wordt gedaan. Want soms heb je gewoon recht op hulp.

Ouderenbond

Als lid van een vakbond of ouderenbond kun je doorgaans gratis hulp krijgen bij het invullen van een (eenvoudig) belastingformulier. Vaak zit dat inbegrepen in je contributie. In veel buurthuizen en wijkverenigingen hebben ze vrijwilligers die je (gratis) kunnen bijstaan. Dat is fijn, zeker als je niet zo handig bent met de computer. Zoek eens uit, of je daarvoor in aanmerking komt, en of het voor jou een oplossing is. Een telefoontje is vaak genoeg.

ELK JAAR

GOEDE VOORNEMENS VOOR MINIMA

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. "Hanneke" schreef:

    Als je lid bent van een vakbond: ook die bieden vaak gratis hulp bij het invullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *