LAAT MAAR PLENZEN (JE HEBT IMMERS LAARZEN)!
Als het zo’n periode best warm en elke dag droog blijft, kan je niet voorstellen dat de regen met bakken uit de lucht kan vallen. Maar als het als nu overal kletsnat is, weet je dat het vaker zal gaan gebeuren, zeker met dit veranderende klimaat. Dat is wat ons de komende maanden steeds vaker te wachten staat. Volgens sommige klimaatdeskundigen volgen natte winters voortaan vaker op droge en hete zomers. Maar na een natte zomer kan het ook in de winter stevig gaan regenen. Maak dus maar je borst nat. Als je jouw voeten maar droog houdt. Je voeten en je schoenen.
Schoenen met rubber zolen kunnen best wat nattigheid verdragen. Maar zelfs zij kunnen zo nat worden, dat ze doorweekt raken. Dat is beslist niet goed voor je schoenen. Als je pech hebt, raken de zool en het bovenwerk door alle vocht van elkaar gescheiden. Dan heb je een paar ex-schoenen, rijp voor de schoenen-recyclebak. Zonde van het geld.
Pijpenstelen
Zorg daarom dat je altijd een paar rubber laarzen bij de hand hebt, zeker in het aankomende herfst- en winterseizoen. Rubber laarzen zijn gek op dagen dat het pijpenstelen regent. Zij houden jouw voeten graag en met gemak droog. En rubber laarzen hoeven niet meteen lelijk te zijn. Gelaarsde mannen zien er stoer uit, vooral als ze hun broekspijpen in de schachten stoppen. En voor vrouwen zijn echt heel pittige rubber laarsjes te koop, in allerlei kleuren en dessins.
Je kunt rubber laarzen juist nu in vrijwel ieder goedkoop warenhuis en iedere schoenendiscounter kopen voor weinig geld. Je spaart je schoenen, en daarmee je portemonnee. Bovendien kunnen rubber laarzen in de regen ronduit een fashion statement zijn. Als het weer droog wordt, dan zijn rubber laarzen minder ‘fashion’, dus draag ze dan maar niet meer. Tenzij je de straat gaat schrobben. Of voor de mannen: voor het geval je met de hogedrukspuit aan de gang gaat. Weer zo’n dwaze moderniteit die we alleen al van wege de duurzaamheid gelijk zouden moeten nalaten en vergeten.
LEES MEER: Het regenseizoen is ook het seizoen waarin jouw leeg geworden regenton zich weer met water vult:
http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/regenwater-kun-je-verzamelen-en-er-de-planten-mee-gieten/