LANG LEVE HET HUISPAK!

Na een lange en inspannende werkdag wil je maar één ding: snel onder de douche en dan in je huispak! Lekker in een pak van warme, fluwelige stof, waarmee je zo fijn in een hoekje van de bank kunt wegduiken, met een bak chips en de afstandsbediening in je hand. Lekker loungen: daar is tegenwoordig een speciaal pak voor.

dora-huispak

Het huispak is sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit de garderobe van veel vrouwen. Mannen dragen geen huispakken, blijkt uit een niet representatief onderzoek van het Tante Dora Onderzoeks Panel (TDOP). Maar voor dames is er een keur aan pakken. De ene heeft een capuchon met pientere oortjes, de ander niet. In de ene lijk je op een panter, in de ander op een prinses uit een Disney-tekenfilm. Als de broek en het jasje aan elkaar zitten, dan heet het pak ineens een onesie, van het woord ‘one’ (één in het Engels).

Niet duur

Een huispak is niet duur. Deze week is er bij Action een huispak in de aanbieding voor € 7,95. Uiteraard van acryl gemaakt, maar wel lekker soft. Want een huispak moet natuurlijk enigszins poezelig aanvoelen. Alsof je voortdurend door een heel lief en zacht dier wordt omhelst. Het huispak is best wel een statement. Je zegt tegen de wereld: ik ga nu echt de deur niet meer uit! Ik blijf gezellig op de bank voor de televisie liggen, en een knappe die me hier weg krijgt.

Het huispak en de onesie hebben een aantal voordelen:

 • Huispakken zijn niet duur.
 • Ze zijn goedkoper dan de kleding die je normaal overdag draagt. Als een huispak slijt, is het om die reden minder erg, dan wanneer je goede goed slijt. Daarom is het dragen van een huispak of onesie besparend.
 • Een huispak is zo weer schoon, ook op lage temperaturen. Jouw dure zijden blouse kost meer moeite. Dat is handig om te weten, als je dipsaus op je kleren morst.
 • Je huis doorwerken gaat prima in een onesie of huispak. Je hebt volop bewegingsvrijheid, mede dank zij de stretchstof. En als je huispak stoffig en vlekkerig wordt, dan is een kort tussendoorwasje genoeg om het weer netjes te krijgen.
 • Als er onverwacht iemand aan de deur komt, dan sta je met een huispak minder in de kijk dan in je pyjama of in je ochtendjas.
 • Iedereen kan een huispak aan, en iedereen ziet er goed in uit. Of je nu broodmager bent, of mollig.
 • Het is niet vreemd meer, als een vrouw in een huispak boodschappen gaat doen. Er zijn ook heel sjieke mode-huispakken, waarmee je goed en stijlvol voor de dag komt.

dora-warmetruiendag

Soms verklaren strenge modemevrouwen, dat ze nooit in zo’n lelijk huispak zullen lopen. Daar geloven wij van tante Dora niks van. Als de gordijnen dichtzitten en je hoeft er niet meer uit, dan ziet niemand dat je het draagt. Maar iedereen die met enige regelmaat huispakken of onesies draagt weet: ze zitten lekker en je hoeft er niet zuinig op te zijn. Laat de rest maar kletsen!

LEES MEER:   Zelfs in een huispak wordt een dinertje gezelliger, als je het van mooie bordjes eet:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/eet-met-stijl-eet-lekkerder/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Patti schreef:

  Haha, ik zal toch echt geen huispak aantrekken , om de doodeenvoudige reden dat ik ze te koud vind ! met de verwarming op 21 zou ik onder dat huispak nog 2 t shirts en een legging aandoen , en natuurlijk lingerie …… en ik denk niet dat een huispak dan nog zo lekker zit 🙂

 2. Suuz schreef:

  Mijn dochter (10!) heeft een huispak. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat een vrouw (of man) in een huispak wil lopen. Een huispak flatteert bijna niemand en je staat echt wel vreemd te kijken als iemand daarin de deur open doet.

  Ik loop er graag netjes en vooral aantrekkelijk bij, zowel voor mezelf als m’n omgeving. Dat is niet persé in feestjurk met volle make-up, maar een huispak/onesie voldoet daar zeker niet aan. OMG
  Dat zijn denk ik dezelfde mensen met lollige sloffen en grappige pyjama’s.

  • Neef M schreef:

   Ja, lollige sloffen met dierensnuitjes horen er beslist bij! 🙂

  • Patti schreef:

   Sorry , maar ik woon in de stad van Roy Donders en hier is het heel normaal als iemand de deur opendoet in een knalroze huispak met glitters en ja , met lollige sloffen of rose nep Uggs 🙂
   Zelf doe ik de deur open in kleren uit de tijd van Black Sabbath , kapotte jeans, hoodies met doodskoppen etc . motorlaarzen met dubbelgebreide sokken maar wel een perfekte smokey eye make up … zo zie je maar , ieder zijn ding 🙂