LAST VAN DE ZOMERTIJD? INSLAPEN MET RELAXMUZIEK!

Heb je er echt geen overgeslagen? Geen enkele klok? Staan ze nu allemaal op de zomertijd? En hoe voelt dat nu, de volgende morgen? Onderzoeken hebben aangetoond, dat flink veel Europeanen last hebben van de wisseling van de winter- naar de zomertijd. Voor hun gevoel is het nog geen bedtijd als ze naar bed moeten. Dan wordt inslapen weleens lastig. Gaan al die mensen naar slaapmiddeltjes grijpen?

Niet nodig! Je leest dit item, dus je hebt een verbinding met het internet. Dan kun je ook naar YouTube gaan en een zoekterm als ‘relax muziek’, ‘slaap muziek’ of ‘meditatieve muziek’, of het Engelse ‘sleep music’ intypen. Dan krijg je letterlijk duizenden items te zien, waarop uren en uren en uren rustgevende en slaapverwekkende muziek te beluisteren zijn. Het zijn verschillende soorten muziek, dus er is voor iedereen zijn eigen stijl. Veel van die muziek is met behulp van de wetenschap optimaal op ontspannen getrimd. Er is zelfs relaxmuziek voor dieren en baby’s. Sommige van die filmpjes met slaapmuziek zijn meer dan honderd miljoen keer bekeken. Je bent dus niet de enige in de wereld die op deze manier hulp zoekt.

Koptelefoon

Je hebt niet eens een koptelefoon nodig: de ontspannende deltagolven van de muziek bereiken je ook via de speaker van je laptop en zelfs via je smartphone. Je kunt je complete slaap acht uur lang door slaapmuziek laten begeleiden, of ernaar luisteren terwijl je de verwarming lager zet en de kat nog wat brokjes geeft. Al na tien minuten begin je langzamerhand naar je bed te verlangen. Na twintig minuten kun je je ogen bijna niet openhouden. Sommige van de geüploade muziek gaat maar liefst dertien uur door. Maar zo lang is niet echt nodig: een kwartier is genoeg. Daarna snel je tanden poetsen en je pyjamaatje aan, en: hup! onder de wol.

Nog nooit was in slaap vallen zo gemakkelijk. En zo goedkoop, want het kost niets. Het kost minder dan een beker warme melk met honing of een warme kruik. Nou ja: de energie om de computer of de smartphone een kwartiertje te laten draaien. Bijna niks, dus. En als het dan nog niet lukt? Ja, dan weten we het niet meer. Maar je kunt het in ieder geval proberen, toch? Welterusten!

LEES MEER: Nou vooruit dan: tips omtrent warme melk en honing:

MELK MET HONING

Dit vind je misschien ook leuk...