LEES DE FOLDERTJES MET PAASAANBIEDINGEN!

Een tijdje geleden raadden we je aan om eens kritisch op de aanzwellende koopgekte rond Pasen te letten. Inmiddels zitten we daar middenin! Wie geen NEE-sticker op zijn brievenbus heeft zitten, krijgt de foldertjes met kilo’s tegelijk op de mat. Kijk maar eens, wat de supermarkten je nu weer allemaal proberen aan te smeren, van kilopakken paaseieren tot speciaal wildgebraad. En we hebben nog twee weken te gaan tot Pasen!

Dora pasen

Aan de andere kant (elk nadeel heb z’n voordeel) is het niet verstandig om de paasfolders helemaal ongelezen in de oudpapierbak te gooien. Want soms zitten tussen de vele overbodige aanbiedingen ook handige koopjes, die door de paastijd ineens veel goedkoper zijn dan in de rest van het jaar. Tel natuurlijk altijd tot tien, voordat je iets koopt. Maar wacht niet te lang als er een echt goedkoop dingetje voorbij flitst.

Grof zeezout

Als de Aldi komende week een pond grof zeezout voor 99 cent te koop aanbiedt, dan mag je van tante Dora aannemen dat dat een koopje is. Typisch een product dat je in een goedkope supermarkt niet vaak aantreft, maar nu tijdelijk wel, en tegen een voordelige prijs. Let ook eens op de flesjes wijn, de bijzondere vlees- en vissoorten, en natuurlijk de eitjes: het is immers bijna Pasen! Wedden dat er goede producten tussen zitten, soms voor maar de helft van de prijs?

Dora hapjes in bakjes 2

Vraag je wel af, of je deze producten ook echt blieft. Als je nooit lamsvlees of pittige Franse kaasjes eet, dan moet je dat ook nu niet doen, al kost het nog zo weinig. Maar als je weinig geld te besteden hebt, is zo’n lekker product in de aanbieding misschien een kans om ook eens bijzonder te eten tijdens Pasen. En daarna. Tante Dora zegt het wel vaker: bestudeer die foldertjes, desnoods online. Het is de vakliteratuur van de zuinige bespaarder.

LEES MEER: Voor het overige: blijf kritisch over die grote consumptiefeesten, zoals Pasen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/overwegingen/pasen-komt-eraan-kijk-eens-kritisch-naar-de-naderende-koophysterie/

 

Dit vind je misschien ook leuk...