MAAK EEN BANANANDOOS MET SPUL OM WEG TE GEVEN OF TE VERKOPEN

Zo’n lang kerstweekeinde is als een langgerekte uitnodiging om eens wat op te ruimen. Zeg maar: als een vooruitgeschoven goed voornemen voor 2018. De opruimgoeroe Marie Kondo zal je dankbaar zijn. Geen rommel in je huis, geen rommel in je hoofd, geen rommel in je leven. Klinkt goed. Maar prop niet alles wat je kwijt wil achteloos in een grijze vuilniszak. Dat is nou weer zonde. Je kunt je spullen ook weggeven, of zelfs verkopen.

dora-geef-maar-aan-mij

Heb je er wel eens aan gedacht om ergens een bananendoos neer te zetten, waarin je allerlei ongebruikte en niet meer zinvolle artikelen verzamelt? Als je de komende tijd een kast opruimt of de zolder afstruint, vind je vast ergens een koekblik of een knuffel of een vaasje dat je niet meer gebruikt. Zet het allemaal apart. Tegen de tijd dat je bananendoos vol is, doet zich vast wel een gelegenheid voor om de hele zwik te verkopen of weg te geven. Dan heb je ten minste wat, en hoef je niet eerst te gaan zoeken. Wees voorbereid op de rommelmarkt of de ruilwinkel: maak een voorraadje overbodig spul.

weggeefwinkel

Zelfs oude tijdschriften en afgeknipte knopen en ritsen laten zich voor (weinig) geld verkopen. Het is dubbeltjeswerk, maar waarom zou je iets weggooien, als het nog waarde heeft. Spaar het op en doe er wat mee, dat afgeschreven goed.

LEES MEER: Je kunt zelfs nog wat doen met de niet zo leuke Sinterklaas- en kerstcadeautjes:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/zijn-niet-alle-cadeautjes-even-leuk/

 

Dit vind je misschien ook leuk...