MEER LICHT BUITEN, MINDER KOSTEN BINNEN

We hadden het er gisteren nog over: de prijzen voor energie gaan volgend jaar (flink) omhoog. Leuk nieuws (maar nou lieg ik), en dat in de donkere dagen voor Kerstmis! De verwarming hoeft weliswaar niet zo heftig zijn best te doen, maar al die brandende lampen verbruiken ook stroom. En dat wordt in 2020 allemaal duurder! Genoeg zorgen voor een heuse Kerstmis-dip.

Troost je: na Kerstmis worden de dagen weer vanzelf langer, en hoeven de schemerlampen minder vaak en minder lang aan. Na volgende week komt de lente elke dag een paar minuutjes dichterbij. Dat is niet alleen fijn voor de zonaanbidders in de familie, maar ook voor de portemonnee. Elke dag zullen we, zonder dat we er heel erg bij stilstaan, de verlichting later inschakelen. Meer daglicht en minder duisternis betekent ook dat we op elektriciteit besparen, telkens meer.

Hartverwarmend

Aan de dure energie kunnen we niets doen. En eigenlijk ligt het langer worden van de dagen ook niet in onze hand. Maar het is misschien een hartverwarmende gedachte dat met het lengen der dagen de elektriciteitsmeter ook telkens een heel klein beetje langzamer gaat draaien. Wij van tante Dora proberen alles zo optimistisch mogelijk te bekijken, dat merk je wel. Niet wanhopen, in het aanstaande jaar 2020.

LEES MEER: Waar je wel zelf de hand in hebt: de lichtknop omzetten:

KNIP! UIT!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wil schreef:

    Ja, het beste is positief blijven net als tante Dora.
    Door de vele tips en goede adviezen en heerlijke betaalbare recepten van tante Dora en neven te lezen, te volgen en te maken ben je al heel goed bezig voor je portemonnee.