MET DE KENNIS VAN DE WEERAPP FIETS JE MEER (EN BESPAAR JE OOK MEER)

De afgelopen dagen (en de komende dagen) schuiven er regelmatig buien en buitjes over ons land. Vervelend. Je zou zomaar kunnen besluiten om maar liever niet op de fiets te gaan. Liever de droge warmte van auto, bus of tram, dan een nat pak na een bui. Dat is jammer, want hoe meer je fietst, hoe zuiniger je bezig bent, per kilometer.

Vroeger moesten we het met vage, globale weerberichten doen. Die stonden in de krant, of werden één keer per dag uitgezonden op de televisie. Op de televisie stond er een pratende meneer met een viltstift regenwolken, windpijlen en temperaturen op een kaart van Nederland te tekenen, in de hoop dat de kijkers er nog wat van snapten. Logisch dat veel fietsers destijds toch nat regenden, want erg nauwkeurig waren die voorspellingen niet.

Apps

In de 21ste eeuw hebben we het veel gemakkelijker. Allerlei weerdiensten bieden zeer precieze weersvoorspellingen aan, die via internet, apps en de dagelijks regelmatig herhaalde bulletins op de televisie laten zien waar het regent, en waar niet. Kijk dus eerst op de buienradar, voordat je ergens naartoe gaat. Het kan maar net zijn dat er regen is voorspeld, maar dat jouw woonplaats net in de zone zonder regen ligt, en de wolken keurig langs je heen trekken. Dan kun je de auto laten staan, of de OV-chipkaart thuis laten. Zo is elke snelle blik op de buienradar een potentiële kans om geld te besparen.

Let dus op die vele weermensen die hun kennis met je willen delen, van minuut tot minuut actueel gehouden. Baseer je besluit om met je fiets of met de bus te gaan op de allerlaatste informatie. En als je toch vreest dat er plotseling een regenfront opduikt terwijl jij aan het fietsen bent, neem dan zo’n handige noodponcho mee in je rugzakje. Voor alle zekerheid. Wedden, dat je hem niet of nauwelijks hoeft te gebruiken?

LEES MEER: Het is een slim idee om juist in een periode van slecht weer extra op je schoenen te passen:

SLIM: SCHOEN- EN LAARZENSPANNERS

Dit vind je misschien ook leuk...