MET LEUKE GEDACHTEN DE NARIGHEID TE LIJF

Nu is het of de corona-virus of de CO2 of stikstof crisis die het nieuws van elke de dag kleurt. Even geen tijd voor andere retoriek, voor politici die wegkijken van de sterk gestegen prijzen voor levensmiddelen en energie. Nu hoeven zogenaamde optimistische politici geen potje staan te jokken. Toch blijft het feit dat heel veel Nederlanders een stuk maand overhouden, aan het eind van hun inkomen. En dat gaat voorlopig niet weg.

Aan jouw financiële omstandigheden kun je vaak bedroevend weinig doen. Maar aan een sluipend opkomende depressie is gelukkig wel wat te doen! Natuurlijk blijven de zorgen knagen. Maar als je ook positieve ideeën toelaat, dan knagen de problemen merkbaar minder. Positieve gedachten geven je een enorme kracht, die als een positief geladen energieveld om jou en jouw leven gaan hangen. Wie ook mooie dingen ziet, ziet ook weer een toekomst.

Keukentafel

Misschien mogen we je een suggestie geven? Pak eens een stuk papier en een pen en ga daarmee op een rustig moment aan de keukentafel zitten. Denk na, en schrijf de dingen op die tot nu toe in je leven, ook in deze moeilijke tijd, wél goed zijn gegaan, of nog gaan. Dat hoeven geen hemelbestormende triomfen te zijn. Juist in de kleine, maar voor jou belangrijke dingetjes ligt soms enorm veel voldoening.

Denk aan het leuke uitstapje met aansluitend etentje, dat je kort geleden van je kinderen aangeboden hebt gekregen. Denk aan die aardige mail van een goede vriend die je lang niet meer gezien hebt, maar die jou blijkbaar niet vergeten was. Haal herinneringen naar boven aan de geboorte van je kleinkind. Als je goed gezond bent, prijs je dan gelukkig. En geniet met volle teugen van het voorjaarszonnetje!

Kleurtje

Schrijf die positieve punten op, groot en klein. Ga er net zo lang mee door tot het blad papier vol is. Kijk ernaar, lees de mooie dingen in je leven. Lees ze desnoods de volgende dag nog een keer, hardop, en schrijf er een aantal bij, als je je nog wat invalt. Maak jouw hoogsteigen succeslijst van je leven. Het werkt echt! Gegarandeerd, dat je gedachten een heel ander, vrolijker kleurtje krijgen. Je zorgen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon. Maar de zon van je positieve gedachten maakt alles wel merkbaar zachter en warmer.

Geloof je niet dat het zo werkt? Tante Dora daagt je uit om het eens te proberen. Het kost niets extra’s: slechts een pen en een stuk papier, en een half uurtje aandacht. En weet je wat nog leuker is? Het samen met huisgenoten en gezinsleden doen. Zoals in zoveel dingen geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hoe meer positieve gedachten, hoe minder treurigheid. Hup: doen!

LEES MEER: Denk vooral positief:

PROBEER VOORAL POSITIEF TE DENKEN!

Dit vind je misschien ook leuk...