MET OVERSCHOENEN DOOR DE WINTER

Vroeger werden ze nog wel gedragen: overschoenen. Vooral nette heren droegen ze. Van Gogh schilderde zelfs een paar overschoenen. Het waren schoenen, vaak van rubber, die je over je leren schoenen heen droeg. Overschoenen beschermden je goede brogues tegen regen en sneeuw. Je kon ze gemakkelijk over je normale schoenen heen dragen en, als ze goed waren gemaakt, dan zag je niet eens dat je overschoenen droeg.

dora-smeltende-sneeuw

Als je hoog en droog thuis of aan je bureau zat, dan kon je ze weer uittrekken. Daarvoor hoefde je niet eerst op kousenvoeten, want je had immers je leren schoenen nog aan. Lekker droog en lekker warm.

Fietser

Tegenwoordig zijn overschoenen vooral het domein van de fietser. De fietsoverschoenen zijn minder elegant dan de klassieke overschoenen. Voor wielrenners zijn er redelijk hippe winterschoenen die waterdicht zijn. Maar de gemiddelde fietsforens moet het doen met overschoenen die veel lijken op badmutsen. Ze zijn van dik plastic met een elastiek in de zoom. Je houdt er je voeten wel mee droog, en je zondagse schoenen in goede conditie. Maar het ziet er niet uit, die witte of lichtblauwe regensloffen.

overschoenen

Bij speciaalzaken op internet kun je nog wel de klassieke overschoenen bestellen. Ze zijn wat ouderwets, maar heel discreet en heel, heel goed voor je kostelijke leren schoenen. Echt iets voor een gentleman. Kom daar tegenwoordig maar eens om: om een gentleman. Of om een lady. Reden genoeg voor een revival van de rubberen overschoen!

overschoenen 2LEES MEER:   En als je schoenen tot blubber zijn geweekt, kun je altijd nog zelf schoenen maken duct tape:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/schoenen-van-duct-tape/

 

Dit vind je misschien ook leuk...