MORGEN: CHOCOLADE GOEDKOOP!

Morgen is Sinterklaas weer naar Spanje en nemen die ongewassen roetveegpieten eindelijk eens een bad. Tijd om het 5 december-afval te sorteren en in de juiste recyclebak te doen. En om eens goed in de gaten te houden, of er winkels in jouw buurt zijn die chocoladeletters in de aanbieding doen. Net zoals de paaseitjes en de chocolade paashazen na Tweede Paasdag in de aanbieding zijn, zo zijn de letters, pepernoten en snotmuizen vanaf morgen in de uitverkoop.

Natuurlijk weet je dat al lang, als rechtgeaarde chocoholic. Maar voor het geval je morgen een beetje duizelig bent van de vele cadeaus, en rozig van de vele glühwein en chocomel: let op! Je kunt serieus voordelige chocolade inslaan voor de rest van het jaar. Of in ieder geval totdat er na Pasen weer paaseitjes voor de halve prijs in de bakken liggen.

Detail

Interessant detail: het duurt vaak pas tot ver in januari, voordat de pepernoten in de kratjes van de Voedselbank belanden. Pas dan is de houdbaarheidsdatum bijna bereikt, lijken de winkeliers te denken. Dan pas gaan ze naar de lokale Voedselbank.  Alsof er geen seizoensgebonden houdbaarheid is. Dus, wat tante Dora betreft: winkeliers, doe die pepernoten en ander sinterklaaslekkers nu al naar de Voedselbank, nu de sfeer nog donker en winters is, en een pepernoot nog niet helemaal uit de seizoensmode is. Het was maar een gedachte.

LEES MEER:   Ook als je sinterklaaslekkers zelf wilt maken, mag je dat gerust na 5 december blijven doen:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/ander-goedkope-lekkers-voor-sint/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Petra schreef:

    De Jumbo bij mij in de buurt had vandaag al geen pepernoten of ander sinterklaas-lekkers meer! Ik denk dat het al naar de voedselbank is, dan, want gisteren lag er nog genoeg.

    Vandaag liggen de kerstkransjes, chocolade kerstballen en kerst-schuimkransjes er.