NA HET OPLADEN UIT HET STOPCONTACT

De donkere dagen voor Kerstmis zijn aangebroken, mede dankzij de wisseling naar de wintertijd. Wat je niet wil, is dat je huis afbrandt nog voordat er een kerstboom in staat. En je wilt zeker geen onnodige uitgaven. Het komende seizoen is al duur genoeg. Daarom is het slim om wat nadrukkelijker op je opladers te letten.

Als jouw telefoon of andere gadgets zijn opgeladen, kun je de oplader namelijk beter uit het stopcontact halen. Daar zijn in ieder geval twee belangrijke redenen voor:

  • Ook als de oplader niets oplaadt, verbruikt hij stroom. We noemen dit wel ‘lekstroom’. Het is niet heel veel, maar over een jaar gerekend komt het per oplader al snel op € 5,00 per jaar aan stroomkosten. In sommige gezinnen zitten wel vier of vijf opladers permanent in het stopcontact. Reken maar uit. Alle kleine beetjes helpen.
  • Af en toe zijn er meldingen van opladers die door kortsluiting of andere technische problemen smelten of zelfs in brand vliegen. Dat zijn niet perse goedkope rommelapparaten, het gebeurt ook bij opladers van dure merken. Vermijd ieder risico, en haal de oplader gewoon uit het stopcontact.

Zo kom je veilig en goedkoper de winter door. En de lente en de zomer. Het is een tip voor het hele jaar.

LEES MEER: Stroom besparen begint met een stekkerbalk:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/stroom-besparen-begint-met-een-stekkerbalk/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Greet schreef:

    Voor iemand die toch nog steeds de opladers vergeet uit het stopcontact te halen is de countdowntimer een goed idee. Je stelt hem per kwartieren in, tot twee uur aan toe. Na de ingestelde tijd gaat de stroom eraf. Klaar.