NEDERLAND KLEURT (WEER) ORANJE

Dora-lezers die een NEE/NEE-sticker op de brievenbus hebben weten dat vast nog niet, maar Nederland kleurt alweer behoorlijk oranje. De folders staan vol met allerlei oranje-artikelen, die de pret tijdens Koningsdag, volgende week woensdag 27 april, moeten helpen verhogen. Blijkbaar verwachten de winkeliers ook dit jaar weer heel veel oranje cowboyhoeden, oranje zonnebrillen, oranje boa’s, oranje T-shirts, oranje kroontjes en oranje tompoezen te verkopen.

Dora koningsdag

Hele industriesteden in China hebben er een inkomen aan, producten voor de Hollandse oranjegekte te fabriceren. Voor Koningsdag, maar ook voor allerlei voetbaltoernooien die Nederland steevast verliest, en andere evenementen waar de vaderlandse eer op het spel staat. Met containerladingen tegelijk komen de spullen in ons land aan. Een flinke business, die er vooral vanuit gaat, dat de consument bij elke oranje gelegenheid weer nieuwe oranje kleding en hoedjes koopt.

Netjes bewaard

Eigenlijk is dat gek, vindt tante Dora. Als je de Koningsdagspullen van vorig jaar netjes bewaard had, dan hoefde je nu geen nieuw oranje te kopen. Gewoon in een doos op zolder, en het volgende jaar weer gebruiken. Het scheelt je enorm veel geld, en als je een wat ruimere verzameling hebt, hoef je niet elk jaar hetzelfde te dragen. Dan kun je afwisselen. Dan weer een veren boa, dan weer die cowboyhoed. Een discreet lintje voor op je revers kan altijd.

Nou vooruit dan: dit jaar mag je nog wat geks kopen in de kleur oranje. Maar beloof tante Dora dat je het spul vóór het slapengaan op 27 april in een doos opbergt, voor de volgende keer. Dan heb je volgend jaar eens een goedkope Koningsdag. Tante Dora zelf spreekt overigens nog steeds over ‘Koninginnedag’. Goede gewoonten moet je niet veranderen, vindt ze.

Dora oranjespullen bewaren klein

De lezers die helemaal niets hebben met oranje, Oranje of Koningsdag, hoeven dit artikel natuurlijk niet te lezen. Sorry, eigenlijk had deze regel helemaal bovenaan moeten staan, als waarschuwing. Volgende keer beter. Leven zónder oranjegekte is wel zo voordelig. Dat moeten we toegeven.

LEES MEER:   Jouw plaatselijke Koningsdagmarkt is natuurlijk wel een uitgelezen gelegenheid om je zelfgemaakte spullen te verkopen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-naald-draad/verkoop-je-zelfgemaakte-spullen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...