NIEUWE AGENDA? ZET DE AFVALKALENDER ERIN!

Een tip voor de mensen die binnenkort hun agenda voor 2018 aanschaffen, of reeds hebben aangeschaft: het is een goed idee om nu al een aantal data in je nieuwe jaarplanner te schrijven. Bijvoorbeeld de data waarop het afval wordt opgehaald. Want bij zuinig leven hoort nu eenmaal het zo goed mogelijk scheiden van huishoudelijk afval. Recyclen spaart het milieu maar ook jouw portemonnee. In de meeste gemeenten is inmiddels een systeem ingevoerd, waarbij je voor het inzamelen van restafval moet betalen. Alleen gescheiden, recyclebaar afval gaat gratis of goedkoper mee.

dora-afvalkalender

Om het scheiden van afval een beetje te stroomlijnen, is het goed om te weten wanneer je welke container of zak de aan de stoeprand moet zetten. Dat gaat het beste, als je jouw plaatselijke afvalkalender in je nieuwe agenda of op de jaarkalender van 2018 schrijft.

Half uurtje

Sommige gemeenten sturen rond deze tijd een papieren kalender rond, met de data waarop de containers volgend jaar worden geleegd. Andere gemeenten geven deze informatie via het internet. Neem eens een half uurtje de tijd, en schrijf alle data van alle containerlegingen in je nieuwe agenda of op je jaarkalender. Dan kun je het niet vergeten. Waardoor je niet gedwongen bent om recyclebare spullen bij je restafval te gooien, waar je (meer) voor moet betalen.

Daarmee zorg je ervoor dat je alvast één goed voornemen voor het nieuwe jaar gemakkelijk kunt uitvoeren. Want recyclen is natuurlijk een prima voornemen. Als je de informatie in jouw gemeente alleen op internet kunt vinden, en als je buren hebt die niet zo goed zijn ingevoerd in het computertijdperk (en jij wel), help ze dan. Print de afvalkalender uit, of regel het zo, dat jij de boel buiten zet, als dat moet. Helemaal mooi: burenhulp.

dora-plastic-hergebruik

LEES MEER:   Behalve recyclen en upcyclen heb je ook ‘downcyclen’:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/je-hebt-ook-downcyclen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...