BESPARINGEN MOET JE SOMS ZOEKEN

TANTE DORA

Het is vandaag vrijwel overal in het land regenachtig. Op zo’n druilerige zondag ga je niet snel ergens wandelen. Waarom laat je je gedachten niet eens wandelen? Bijvoorbeeld over de vraag hoe je de komende tijd (meer) geld kunt besparen?

Dora betalingsregeling

Als er in jouw huishouden geldzorgen zijn, is het geen goed idee om in paniek te raken. Je kunt veel beter nadenken. Als je nadenkt, vind je vast nog wel een aantal zaken waarop je kunt besparen: dat allerlaatste, niet helemaal noodzakelijke abonnement, het bosje bloemen dat je elke week gewoontegetrouw koopt, of het goede doel waaraan je zo gehecht bent, al kun je de donaties eigenlijk niet meer betalen.

Ingesleten gewoonten

Ga er eens voor zitten, desnoods met je bankafschriften, en ga zoeken. Kijk in je huis om je heen, wandel in gedachten door je dagelijkse leven. Vooral ingesleten gewoonten trekken soms ongemerkt geld uit je zak, zoals die paar tijdschriften die je af en toe bij de Bruna koopt. Ach, die paar euro’s, denk je dan. Totdat je uitrekent dat je die paar euro’s wel elke week uitgeeft, en dat het op jaarbasis een fors bedrag wordt.

spaarvarken 1

Besparingen moet je soms zoeken. Denk na, schrijf allerlei besparingsmogelijkheden desnoods op een stuk papier, ook de wat bizarre zuinige ideetjes, en laat er vervolgens nog een keer je gedachten over gaan, al dan niet met je huisgenoten. In de loop der tijd zijn er in duizenden gezinnen financiële problemen opgelost door er openlijk over te praten aan de keukentafel. Besparingen moet je soms zoeken, en daar gaat een potje nadenken aan vooraf. Een ideale bezigheid voor een verregende en druilerige zondagmiddag.

LEES MEER:   Soms biedt het internet onverwachte mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld op tijdschriften:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/tijdschriften-gratis-online/

En als je toch financiële problemen krijgt, blijf dan altijd vragen en praten. Zoek actief naar een oplossing:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/schulden-blijf-praten-blijf-vragen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...