GOEDKOPE HUISMERK MEDICIJNEN

TANTE DORA

Even een korte tip om goedkoop de heersende griepgolf door te komen. Wie met koorts, hoofdpijn en bibbertjes op bed ligt, grijpt graag terug op de middeltjes in de huisapotheek. Bij lichte klachten helpt misschien nog een beker melk met honing, maar als de griep of verkoudheid erger wordt, kan een pilletje soms helpen. Met een tablet paracetamol of ibuprofen worden de klachten meestal zodanig minder, dat je rustig kunt slapen. En een goede nachtrust is in geval van griep nog steeds de beste medicijn.

19th Century Medicines

Nu worden er in de (voordeel)drogist en in de apotheek, en in de laatste jaren ook steeds vaker in de supermarkt, pijnstillers en andere medicijnen aangeboden van bekende merken. We kennen ze van de reclame, en dat geeft een vertrouwd gevoel. Voor dat vertrouwde gevoel hebben we best veel geld over. Voor een doosje met twintig stuks paracetamol van een bekend merk betalen klanten grif meer dan drie euro. Eigenlijk is dat veel meer dan nodig is.

Hetzelfde spul

Bij de voordeeldrogisterij en in de supermarkt zijn huismerk paracetamoltabletten te koop die per twintig stuks hooguit een halve euro kosten. Precies hetzelfde spul, net zo werkzaam, maar dan veel goedkoper. Hoe kan dat? Dure merkproducten worden vooral gekocht omdat iedereen ze kent. Dat komt omdat er heel veel reclame voor wordt gemaakt. Omdat we deze huismedicijnen telkens op de televisie of in de pers zien, zijn ze ‘vertrouwd’. Als je ziek bent, al is het maar een griep of verkoudheid, wil je toch vooral het beste. ‘Vertrouwd’ voelt dan aan als ‘het beste’.

Goedkope huismerk medicijnen zijn goedkoop, omdat ze geen merkreclame maken. Huismerk is anoniem, zonder bekende naam. Maar daarom niet minder werkzaam. Paracetamol is paracetamol. Als je euro’s wilt besparen op gangbare medicijnen voor huisgebruik, dan kun je beter voor huismerken kiezen.

Dora paracetamol

Uiteraard moet je wel eerst de productomschrijving op het doosje en de bijsluiter lezen, eventueel vooraf op internet opzoeken, en/of de drogist om raad vragen. Ook paracetamol is een echt medicijn, waarmee je voorzichtig moet omspringen. Maar als je je aan de bijsluiter houdt en verstandig met het medicijn omgaat, dan scheelt het huismerk je op jaarbasis veel geld. Kijk voor huismerken en prijzen op internet.

LEES MEER: Onze kruidenvrouw Hermine uit het Gelderse Haambeek raadt ons melk met honing aan, bij griep en verkoudheid:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/melk-met-honing-tegen-de-keelpijn/

 

Dit vind je misschien ook leuk...